Hallen

 • Vår inriktning

  Hos oss på Hallens äldreboende utgår mat, miljö och aktiviteter från de boende och deras egen historia. 

 • Boendet

  På varje enhet finns ett trivsamt allrum med TV och gemensam matsal. Varje våningsplan har två stora gemensamma balkonger där man kan äta lunch - om vädret tillåter.

 • Ljust och luftigt

  Alla lägenheter och rum har stora fina fönster och är ljusa, luftiga och lättmöblerade. 

 • Aleris sjunger

  Via sång och musik skapar vi glädje och sammanhang! Det vi gör med kroppen det fastnar i knoppen.

 • Vår inriktning - mat och dryck

  Vi är mycket glada för denna profil och gör allt för att våra boende ska bli nöjda.

Hallen ligger beläget i ett lugnt kvarter i Råsunda i Solna norr om Stockholm, med gott om grönområden som inbjuder till promenader. Boendet har profilerat sig inom mat och dryck.

I huset finns flera olika enheter: korttidsboende, enheter med omvårdnadsboende varav två med inriktning på demens, dagverksamhet med inriktning demens samt en funktionsbevarande dagverksamhet.

Hallen har två stora uteplatser omgivna av lummig grönska och doftande kryddrabatter med salvia, timjan och lavendel. I bokcafét kan man låna böcker och bjudas på underhållning. I huset finns också restaurang, frisör, och fotvård.

Hallen tilldelas kvalitetspris av Solna stad

Hallen skickade in två bidrag i årets kvalitetstävling. Det gav resultat- vinst för bidraget Olivlunden och Fredagsmusiken utsågs till ett gott exempel. Se mer av detta på sidan aktiviteter.

Vår inriktning - mat och dryck

Vi har genom Solna Stad fått möjlighet att profilera oss inom mat och dryck. Vi är mycket glada för denna profil och kommer att göra allt för att våra boende ska bli nöjda.

En viktig del för Hallen är att våra boende ska få uppleva matglädje genom att känna gemenskap, dofter, smaker och att måltiderna är goda, anpassade för våra äldre och ger ett bra energi- och näringsintag. Matglädje bidrar till en god hälsa och livskvalitet.

Måltiderna anpassas efter den enskildes behov och önskemål där vi serverar två luncher och middags alternativ varje dag. Grönsaker, dryck, smör och bröd serveras alltid till måltiden och till lunchen serveras även efterrätt.

Aleris äldreboenden är ISO-certifierade och har kvalitetsdeklaration. Läs mer om detta här.

Verksamhetschef

Susanne Sterling verksamhetschef på Hallens äldreboende i Solna.

Till toppen av sidan