Ögonmottagning (Europakliniken)

  • Ett liv utan synfel

    Ett liv utan synfel

    Har du tröttnat på att alltid tvingas sätta på dig läsglasögonen när du ska läsa en bok eller en finstilt innehållsdeklaration? Efter en RLE-operation så slipper du läsglasögonen och kommer att se bra både på nära och långt håll.

På ögonmottagningen Europakliniken arbetar erfarna ögonläkare och kirurger samt ett specialiserat team av optiker och ögonsjuksköterskor som följer dig under behandlingens gång. Hos oss kan du få specialistvård inom de flesta områden som rör ögat och dess sjukdomar: synnedsättning, torra och röda ögon, katarakt (gråstarr), glaukom (grönstarr), ögonbottenfotografering vid diabetes samt förändringar i gula fläcken (makuladegeneration, AMD). Vid mer avancerade och allvarligare tillstånd remitterar vi vidare.

Vi har inget remisstvång utan du kan ringa själv och boka tid på telefonnummer
08-690 69 40. Vi tar även emot akuta patienter via tidsbokningen. Vi omfattas av landstingets patientavgifter och tar även emot privatbetalande -samt försäkringspatienter.

Mottagning

På vår mottagning finns möjlighet att göra ögonhälsoundersökningar, synfältsundersökningar och OCT-undersökningar (3D-scanning) av gula fläcken och synnerven. Vi kan göra laserbehandlingar av Efterstarr (YAG) och Glaukom (SLT). Vi utför även ögonbottenfotografering för dig med diabetes, så kallad Diabetesfotoscreening.  

Operation

På våra operationsavdelningar utförs operation av gråstarr och linsbyten. Vi kan även korrigera astigmatism i samband med gråstarrsoperation, du kan läsa mer om det här. Vi remitterar till våra kollegor på ögonmottagningarna Aleris Specialistvård Järva och Aleris Specialistvård Täby för ögonlocksoperationer såsom vaglar, in- och utåtvända ögonlock, vårtor m.m. På Sabbatsberg sjukhus finns även Sabbatsbergs Ögonlaser som utför synfelskorrigerande operationer. Här kan du gå in och läsa en patientanpassad årsrapport över svensk gråstarrskirurgi för år 2015, baserad på data från Nationella Kataraktregistret.

Vill du slippa glasögon efter 50?

Vi utför även operationer av ålderssynthet/RLE, så kallat refraktivt byte av ögonlinsen. Här kan du läsa mer om vad det innebär. 

Glaukomscreening

Hos Europakliniken erbjuder vi från och med år 2015 möjlighet till att göra en anpassad screeningundersökning för att i tidigt skede kunna upptäcka eventuell glaukom. 

Centralt med bra kommunikationer

Vi finns i ljusa, moderna och handikappanpassade lokaler belägna inom Aleris Specialistvård Sabbatsberg. Vi ligger centralt med Odenplan som närmsta tunnelbanestation. 
Buss 61 och 50 stannar precis utanför, hållplats Sabbatsberg Sjukhus.

Till toppen av sidan