Aleris Salabacke Plaza: Nytt äldre- och demensboende i Uppsala

I september öppnar vårt nybyggda äldre- och demensboende Aleris Salabacke Plaza i Uppsala. Ett äldreboende med 72 lägenheter, där varje lägenhet är på 31 m2 och har säng, bredband och pentry.

Salabacke

Verksamhetschef Anna Jakobsson, som har lång erfarenhet av äldreomsorg samt är ordförande för Aleris kunskapscentrum för demens, säger såhär om vårt nya omsorgsboende: 

”Aleris omsorgsfilosofi bygger på det friska och att se möjlighe­terna. Det innebär att vi ser människan bakom ålderns siffra, sjukdom och ohälsa, men där självklart alla medicinska och andra nödvändiga behov tillgodoses.
Våra medarbetare har extra kom­petens kring demens och vi arbetar utifrån vetskapen att varje människa är unik och har rätt att fatta egna beslut om hur han eller hon vill leva sitt liv. Att möta en människa med respekt innebär för oss att i varje enskilt tillfälle fråga och att inte ta för givet. Vi finns här för dig när du behöver det.”

Aleris Plaza, ett omsorgsboende med hjärta

Våra äldreboenden i egen regi, Aleris Plaza, kännetecknas av ett större gemensamhetsutrymme inne som ute, därav namnet Plaza. En plats där vi träffas för att umgås genom alltifrån aktiviteter, i form av träning eller målning, till att fira högtider eller för att ta en eftermiddagskaffe samtidigt som vi spelar bingo.

Vår Plaza kommer att ligga i anslutning till en av äldreboendets två takterrasser, där vi utgår från evidensbaserad kunskapi dess inredning. Det innebär att vi kommer att använda jord, vatten, luft och ljus för att stimulera alla sinnen hos de boende.

Demensboende i Uppsala med specialistkomptens inom demensvård

Demens förändrar livet och ofta behöver man mer hjälp för att klara av vardagen. Men trots sjukdom finns alltid källor till glädje och nyfikenhet, vilket vi värdesätter.
 
När du flyttar till Aleris äldreboende får du en kontaktperson som ser till just dina behov och önskemål. Tillsammans tar man fram en individuell plan med mål som bygger på vad den enskilda individen önskar och behöver. Planen följs upp och revideras regelbundet.

Flera av boendets medarbetare kommer vara så kallade Silviasystrar och det kommer även att finnas en Silviasyster i form av en fysioterapeut, vilket innebär att de har en specialiserad utbildning inom demensvård. 

Planerad inflyttning september 2017

Aleris Salabacke Plaza byggs av byggföretaget Kodumaja på uppdrag av Svenska Vårdfastigheter, fastighetsägare och arkitekt. Det första spadtaget togs i maj 2016 och fastigheten beräknas vara inflyttningsklar i september 2017.

För att få en plats på Aleris Salabacke Plaza krävs ett beviljat biståndsbeslut. Läs gärna mer om hur du gör för att få äldreomsorg. Men vi besvarar mer än gärna alla dina frågor och funderingar kring detta. 

Vill du veta mer om Aleris Salabacke Plaza?

Kontakta verksamhetschef Anna jakobsson
Mobil: 073- 593 80 42
E-post: anna.jakobsson@aleris.se

Till toppen av sidan