Nytt äldre- och stödboende i Salabacke, Uppsala. Öppnar hösten 2017.

  • Äldreboendet byggs just nu

  • Vi finns här för dig när du behöver oss.

Aleris Omsorg är glada och tacksamma över att ha fått förtroendet att bygga ett nytt vård- och omsorgsboende i Salabacke, Uppsala. Boendet kommer att ligga där det idag är en ledningsgata, parallellt med Fyrislundsgatan.

Byggnaden kommer att inrymma ett äldreboende, ett stödboende för unga samt en förskola. Förskolan kommer att drivas av ett annat företag. I entréplanet planerar vi för 11 lägenheter för unga samt förskola. På de övriga fem våningsplanen kommer 72 lägenheter för äldre att fördelas på åtta enheter. De tre olika verksamheterna har egna entréer för att inte störa varandra.

Aleris Omsorgs signum för verksamheter i egen regi, den populära plazan där boende möts och njuter av underhållning samt olika aktiviteter, kommer att ligga på plan fem i anslutning till en takterrass. Förskolan kommer att ha en gård för lek och aktiviteter i gatuplan.

Äldreboendet kommer att få två stycken takterrasser. Vi utgår från evidensbaserad kunskap när vi inreder terasserna. Det innebär att vi kommer att använda jord, vatten, luft och ljus för att stimulera alla sinnen hos de boende.

Planerad inflyttning september 2017

Aleris Salabacke Plaza kommer att byggas av byggföretaget Kodumaja på uppdrag av Svenska Vårdfastigheter som är fastighetsägare och arkitekt. Det första spadtaget togs den 24 maj 2016 och fastigheten beräknas vara inflyttningsklar i september 2017.

För att få en plats på Aleris Salabacke Plaza krävs ett beviljat biståndsbeslut.

Vill du veta mer?

Kontakta Anna jakobsson, Verksamhetschef.
Mobil: 0735- 93 80 42
E-post: anna.jakobsson@aleris.se

Till toppen av sidan