Aleris Salabacke Plaza: Nytt äldre- och demensboende i Uppsala

I höstas öppnade vi äntligen vårt nya äldre- och demensboende Aleris Salabacke Plaza i Uppsala. Ett äldreboende med 72 lägenheter, där varje lägenhet är på 31 m2 och har säng, wifi och pentry.

Salabacke

Verksamhetschef Anna Jakobsson, som har lång erfarenhet av äldreomsorg samt är ordförande för Aleris kunskapscentrum för demens, säger såhär om vårt nya omsorgsboende: 

”Aleris omsorgsfilosofi bygger på det friska och att se möjlighe­terna. Det innebär att vi ser människan bakom ålderns siffra, sjukdom och ohälsa, men där självklart alla medicinska och andra nödvändiga behov tillgodoses.
Våra medarbetare har extra kom­petens kring demens och vi arbetar utifrån vetskapen att varje människa är unik och har rätt att fatta egna beslut om hur han eller hon vill leva sitt liv. Att möta en människa med respekt innebär för oss att i varje enskilt tillfälle fråga och att inte ta något för givet. Vi finns här för dig när du behöver det.”

Aleris Plaza, ett omsorgsboende med hjärta

Våra äldreboenden i egen regi, Aleris Plaza, kännetecknas av ett större gemensamhetsutrymme inne som ute, därav namnet Plaza. En plats där vi träffas för att umgås genom alltifrån aktiviteter, i form av träning eller målning, till att fira högtider eller för att ta en eftermiddagskaffe samtidigt som vi spelar bingo.

Vår Plaza ligger i anslutning till en av äldreboendets två takterrasser, där vi utgår från evidensbaserad kunskapi dess inredning. Det innebär att vi kommer att använda jord, vatten, luft och ljus för att stimulera alla sinnen hos de boende.

Demensboende i Uppsala med specialistkomptens inom demensvård

Demens förändrar livet och ofta behöver man mer hjälp för att klara av vardagen. Men trots sjukdom finns alltid källor till glädje och nyfikenhet, vilket vi värdesätter.
 
När du flyttar till Aleris äldreboende får du en kontaktperson som ser till just dina behov och önskemål. Tillsammans tar man fram en individuell plan med mål som bygger på vad den enskilda individen önskar och behöver. Planen följs upp och revideras regelbundet.

Flera av boendets medarbetare är så kallade Silviasystrar och det finns även en Silviasyster i form av en fysioterapeut, vilket innebär att de har en specialiserad utbildning inom demensvård. 

Vill du flytta till Aleris Salabacke Plaza?

För att få en plats på Aleris Salabacke Plaza krävs ett beviljat biståndsbeslut. Läs gärna mer om hur du gör för att få äldreomsorg. Men vi besvarar mer än gärna alla dina frågor och funderingar kring detta. 

Vill du veta mer?

Kontakta verksamhetschef Anna jakobsson
E-post: anna.jakobsson@aleris.se
Tel.växel: 018-472 24 58 

Till toppen av sidan