Skip to Content

Aleris Specialistvård Ögon Bollnäs

Går du och väntar på en gråstarrsoperation? Idag har du rätt att välja vem du vill gå till. Här på Aleris Specialistvård Ögon Bollnäs erbjuder vi dig specialiserad ögonsjukvård när det gäller behandling av grå starr så kallad katarakt.

Operation av grå starr

Aleris ögonmottagning i Bollnäs har stor erfarenhet av grå starr/kataraktoperationer och använder den senaste tekniken och utrustningen för att du ska få den bästa behandlingen och resultatet när du kommer till oss.

Förundersökning och operation sker samma dag. Gråstarrsoperation görs i lokalbedövning och vi använder ultraljudsteknik. Vid ingreppet, som tar 10-30 minuter, tas den grumlade linsen bort och ersätts med en konstgjord. Räkna med att stanna på ögonkliniken i 2-3 timmar.

Läs mer om behandlingen via länken under Vårdutbud ovan.

Remiss

För att komma till vår ögonklinik behöver du be din ögonläkare om en remiss. Hos oss är väntetiderna kortare och du får en tid som passar dig. Du betalar samma avgift som i Region Gävleborg. Högkostnadskort och frikort gäller.

Grå_starr_katarakt_bollnäs_806x407.jpg

Smärtfri ögonoperation

Så går en gråstarrsoperation till

En grå starr operation görs i lokalbedövning och tar cirka 10-15 minuter. Operationen är smärtfri. Här kan du läsa mer om hur den går till.

Läs mer >


Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Back to top