Skip to Content
Aleris Elisabehtsjukhuset Uppsala

Från smärta i leder och muskler – till fungerande vardag

Rygg och nacke

Bedömning på mottagning och operationer för besvär i rygg och nacke görs hos oss i samarbete med erfarna ortopeder och neurokirurger från Akademiska sjukhuset. Tyvärr kan vi inte ta emot egenremisser för ryggbesvär.

Om operation i rygg och nacke är aktuellt eller inte beror alltid på en sammanvägning av flera faktorer:

  • graden av smärta och funktionsnedsättning
  • fynd vid undersökning
  • fynd på magnetkameraundersökning 
  • risken för komplikationer 
  • den aktuella operationens omfattning 
  • andra sjukdomar som kan öka riskerna

Patientinformation på Akademiska sjukhuset

 

Remittera patient till oss

Patienter i Region Uppsala remitteras via ortopedkliniken vid Akademiska sjukhuset. Patienter från andra regioner kan remitteras direkt till oss på Elisabethsjukhuset. 

 

Fysioterapi, handterapi och rehabilitering

Våra terapeuter erbjuder behandling i nära samarbete med våra ortopeder och handkirurger. Vår erfarenhet är att det ger allra bästa vårdkvalitet. Våra fysioterapeuter och handterapeuter hjälper dig med rehabilitering som anpassas efter operationen och dina förutsättningar.

Inför ditt mottagningsbesök

Inför ditt besök hos oss på Elisabethsjukhuset är det viktigt att du fyller i hälsodeklarationen, som skickades med kallelsen. Ta med ifylld hälsodeklaration och lämna den till din behandlande läkare.

Röntgen

Aleris Elisabethsjukhusets röntgenavdelning erbjuder skelett- och lungröntgen. Vi har korta väntetider (1-3 dagar) och även drop-in tider. På drop-in kan du komma till oss utan bokad tid, men du behöver alltid remiss från en läkare. Vi tar enbart emot röntgenremisser från privata vårdcentraler.


Drop-in är måndag till torsdag kl 8.00-12.00 och kl 13.00-15.00, samt fredag kl 8.00-11.30.

 

Vill du skicka din patient till oss?

Du kan använda

  • journalsystemet Cosmic,
  • fax 018-18 88 60 eller
  • skicka remissen till Aleris Elisabethsjukhuset, Box 2091, 75002 Uppsala.

Ring oss på 018-18 88 53

Nationella kvalitetsregister

För oss på Aleris Elisabethsjukhuset är det viktigt att du som patient ska vara helt nöjd efter ditt besök. Varje dag jobbar vi för att uppnå just det. Idag uppger mer än 9 av 10 patienter att de är mycket nöjda med både resultat och bemötande hos oss.

Kvalitetsarbetet på Aleris Elisabethsjukhuset genomsyrar hela verksamheten och det medicinska kvalitetsarbetet är av mycket hög klass. Vi rapporterar till följande nationella kvalitetsregister:

 

Hitta till vår mottagning

Adress

Aleris Elisabethsjukhuset Uppsala

Geijersgatan 20
752 26 Uppsala

Öppettider

Måndag-torsdag 7.00-16.30
Fredag 7.00-14.30

Telefon

018-188800

Telefontider

Måndag-torsdag 8.00-11.30
Fredag 8.00-9.00

Vi ligger i stadsdelen Luthagen ca 1,5 km från Uppsala Centralstation. Närmaste busshållplats är Sverkerskolan längs linje 9.

Postadress
Aleris Elisabethsjukhuset,
Box 2091,
750 02 Uppsala

Om mottagningen

Mitt i lummiga Luthagen i Uppsala ligger vackra Aleris Elisabethsjukhuset, ett av Sveriges främsta specialistsjukhus inom ortopedisk kirurgi. Här möts du av en grupp mycket skickliga och erfarna specialister, som tar emot patienter från hela landet och även hjälper ett flertal elitklubbar med idrottsskador. Elisabethhemmet var från början ett hem för änkor och uppfördes 1911 av Elisabeth von Bahr, som var mycket engagerad i kvinnors förhållanden i samhället. 1989 blev det i stället Elisabethsjukhuset, som sedan 2005 drivs av Aleris.

Vad kostar besöket?

Vi har avtal med Region Uppsala och det är deras patientavgifter och regler för frikort som gäller när du ska betala. På 1177.se hittar du mer detaljerad information om vilka avgifter och kostnadsskydd som gäller för dig som patient.

Verksamhetschef

Peter Försth

Om sidan

Senast uppdaterad: 2023-03-06

Ansvarig:
Susanne Franzon, affärsområdeschef

Skicka aldrig personuppgifter över
e-post. Vi kan inte svara dig då.

Synpunkter på webben?
webbredaktion@aleris.se

Back to top