Skip to Content

Aleris Ultraljudsmottagning för gravida Solna Centrum

Som gravid kan du själv välja var du ska göra din ultraljudsundersökning, så kallat fritt vårdval, oavsett vilken mödravårdcentral du är inskriven på. Vi har avtal med Stockholms läns landsting.

Har du remiss från din barnmorska eller läkare så betalar du inget. Om du vill göra ultraljud privat bekostar du undersökningen själv. Vi har kort väntetid och kan erbjuda tid för undersökning samma dag.

Vi välkomnar alla gravida från vecka 8. Vårt mål är att arbeta för bästa möjliga tillgänglighet och kvalitet tillsammans med vänligt bemötande och engagemang.

På mottagningen utförs regelbundet kvalitetsarbete.

Boka tid direkt

Nu kan du själv boka tid för din ultraljudsundersökning direkt online (se E-tjänster). Har du remiss från din barnmorska eller läkare betalar du inget. Vi tar även emot privat betalande.


Drop-in för överburna

För dig som är gravid i vecka 41 eller senare har vi drop in vardagar kl 10-11. Du behöver inte boka tid, utan du kan bara komma förbi. Välkommen!

 

Fosterdiagnostik och ultraljud

Tänk på att all fosterdiagnostik är frivillig. Du har rätt att få muntlig och skriftlig information om fosterdiagnostik och dess möjligheter, men även om de risker och begränsningar som finns 1177 fosterdiagnostik.

Ultraljud är ett högfrekvent ljud som ett mänskligt öra inte kan uppfatta. Undersökningen går till så att svaga ljudvågor sänds in i livmodern genom ultraljudsgivaren som är som en liten dosa. Ljudvågorna reflekteras tillbaka till ultraljudsgivaren av vävnaderna och organen. Det reflekterade ljudet omvandlas med hjälp av en dator till en rörlig bild av fostrets kropp så att inre organ och vävnader kan ses på en bildskärm.

Dina bilder direkt i mobilen

Efter undersökningen har du möjlighet att få dina bilder samt filmklipp direkt till din mobil eller e-post.

2017-12-04_Ultrljud.jpg

Gruppbild Aleris Ultraljudsmottagning Solna

Vi som arbetar Aleris Ultraljudsmottagning för Gravida Solna Centrum

På vår mottagning arbetar sex ultraljudsbarnmorskor. Vi har alla en lång erfarenhet som barnmorskor på förlossning, BB, mödravård och ungdomsmottagning, och därefter som ultraljudsbarnmorskor.

Vi som arbetar i Solna >

Hur går undersökningen till?

Hur går undersökningen till?

Det behövs inga speciella förberedelser för ultraljudsundersökningarna, men det är bra att vara tom i blåsan om du ska göra ett vaginalt ultraljud.

Läs mer >

Prislista

Prislista

Vi har avtal med Stockholms läns landsting. Har du remiss från din barnmorska eller läkare så betalar du inget.

Läs mer >

För dig som vårdgivare

Du som är vårdgivare hittar kontaktuppgifter till oss här.

Läs mer >

Bildlagringssystem samt ultraljudsutrustning

Bildlagring och ultraljudsutrustning

För oss är bildlagring en självklarhet. Tricefy (bildlagringssystem) fungerar som ett vanligt SMS, där mottagaren får avidentifierade bilder och filmklipp direkt till sin mobil och /eller till sin e-postadress.

Läs mer >

Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Back to top