Skip to Content

Sömnapné – utredning och behandling

Privat – Försäkring – Remiss

Vi förstår att sömnapné kan påverka din livskvalitet och här på Aleris Sömnapné är vi dedikerade att hjälpa dig genom hela din sömnresa. Oavsett hur dina problem ser ut finns vi här för att att ge dig rätt verktyg för en mer avslappnad och hälsosam natt.

Vad är sömnapné?

Sömnapné är en vanlig men ofta förbisedd sjukdom där korta, upprepade andningsuppehåll inträffar under sömnen. Många är inte medvetna om att de kan få hjälp, och detta kan påverka både den egna livskvaliteten och eventuell partners välbefinnande.
Obehandlad sömnapné kan leda till problem som nedsatt koncentration, huvudvärk och långsiktiga påverkningar på hjärta och blodkärl.

Utredning av sömnapné 

Vi erbjuder en bekväm och effektiv utredning av sömnapné direkt i ditt hem. Du lånar vår dosa, Alice Night One, som registrerar dina sömnmönster, andning, snarkning, syresättning av blodet och kroppsposition under natten. Dosan kan hämtas på Sabbatsbergs sjukhus eller skickas hem till dig.

Utredningsprocess

  • Hämta ut dosan: Du hämtar eller får dosan skickad till dig.
    Registrering under natten: Dosan registrerar relevanta parametrar.
  • Återlämning av dosan: Lämna tillbaka apparaten direkt på Sabbatsbergs sjukhus eller returnera den via post.
  • Analys och diagnos: Resultaten analyseras av vårt sömnteam och du får svar inom en vecka.
  • Provsvar och behandling: Beroende på resultaten får du antingen råd om fortsatt vård från din husläkare eller kallas in för klinisk bedömning och behandlingsdiskussion hos oss.

Väntetiderna för sömnapnéutredningar kan variera, men om du önskar snabb hjälp, oavsett var du bor i Sverige, kan du boka en utredning direkt hos oss. Vi förstår att din sömn är viktig, och vi finns här för dig som inte kan vänta.

Beställ sömnapnéutredning

Behandling av sömnapné

Om diagnosen visar obstruktiv sömnapné erbjuder vi behandlingsalternativ för att förbättra din sömnkvalitet. En vanlig metod är användning av CPAP-maskinen som blåser in en svag luftström i halsen via en mask för att hålla andningsvägarna öppna.
Vid lindrig till måttlig sömnapné kan även en apnébettskena vara ett effektivt alternativ. Denna skena förhindrar att tungan faller bakåt när du sover på rygg och tillverkas av auktoriserad tandläkare.

Vi hoppas kunna vara din nära expert på vägen mot bättre sömn och ökat välbefinnande. Tveka inte att kontakta oss för mer information eller för att boka din utredning. Din sömn är viktig och vi är här för att hjälpa dig.

Telefon

Har du frågor? Våra telefontider är måndag–torsdag kl. 7.45–16.00.

Ring 08-128 693 00

Våra e-tjänster

Du som redan är patient hos oss kan sköta dina ärenden online:

  • Boka om eller boka av.
  • Intyg till Transportstyrelsen.
  • Beställa journalkopior.
  • Registrera din CPAP-maskin.
Logga in
Back to top