Mag- och tarmmottagning

Mage och tarm Täby

På Aleris mag-och tarmmottagning i Täby tar vi emot patienter med mag- och tarmbesvär. Vi välkomnar dig som t ex lider eller besväras av magsår, divertikelbesvär, avföringsbesvär, misstänkta tumörer eller irriterad tarm. Vi har avtal med Stockholms läns landsting, landstingets patientavgifter och frikort gäller.

Aleris avtal för mottagningsbesök inom gastroenterologi upphör den 1 april, 2018. OBS att vi fram till den 31 mars tar emot remisser för både mottagningsbesök och undersökning, precis som tidigare.

Från 1 april utför vi enbart endoskopiska undersökningar på remiss. Vi välkomnar även fortsättningsvis alla patienter som behöver gå på endoskopikontroller såsom gastro- och koloskopiundersökningar. Din husläkare skriver, som tidigare, en remiss till oss här på Aleris Specialistvård Täby och du får en kallelse av oss.

Erfarna specialister

Här i Täby arbetar erfarna gastroenterologer (mag-och tarmspecialister) och sjuksköterskor som är specialutbildade inom mag- och tarmsjukdomar. Vi har modernt utrustade lokaler där vi utför endoskopiska undersökningar som koloskopi, gastroskopi och sigmoideoskopier. Vi undersöker och behandlar patienter som exempelvis besväras av magsår, IBS (Irritable bowel syndrome), divertikelbesvär, avföringsbesvär, ulcerös colit, Mb Crohn, tumörer och irriterad tarm.

Information om biobanken

Som patient behöver du ofta lämna prover, t ex blodprov eller vävnadsprov. Prover tas också vid de hälsokontroller som landstinget erbjuder. Vissa prover sparas rutinmässigt i en s k biobank. Här kan du läsa mer om vad det innebär. Du kan också läsa mer på magotarm.se som är Mag- och tarmförbundets hemsida.

Patientinformation  


Se film om Gastroskopiundersökning

Se film om Koloskopiundersökning

Förberedelser 

Här kan du själv hämta och skriva ut dina förberedelser inför din undersökning, beroende på vilken undersökning du ska göra och vilket laxeringsmedel du blivit tilldelad.  


Vill du veta mer om vad du får äta inför en koloskopiundersökning? Här
 kan du få råd och matrecept inför din undersökning för samtliga laxeringsmedel. 

Våra undersökningar

Till toppen av sidan