Skip to Content

Det stöd du behöver– från första mötet till ett friskare liv

Allra bäst resultat av en överviktsoperation får du om du också gör livsstilsförändringar. För många är det en utmaning där det behövs stöd längs vägen. Vi finns med från första mötet i upp till två år efter operation.

För oss är varje patient unik. Du får en personlig vårdplan med en detaljerad beskrivning av hjälpen du kan få genom vårt stödprogram. Vi hjälper dig med förberedelser, motivation och hur du kan tänka kring kost och vitamin-tillskott.

Efter operationen inkluderar Aleris stödprogram följande delar

  • De första dygnen efter operation kan du kontakta våra kirurger, som i princip är tillgängliga dygnet runt. Vid akuta ärenden kontakta 112.
  • Två veckor efter operationen kontaktar vår sjuksköterska eller dietist dig för att se till att du mår bra och att du har kommit in i nya vanor.
  • Vid 3 och 6 månader efter operationen kontaktar vår dietist eller sköterska dig för ytterligare uppföljning.
  • Ett år efter operationen ber vi dig ta nya prover för att se till att allt är som det ska och då väljer du själv om du vill ha provsvaren via telefon, brev eller ett besök hos läkaren. Det finns självklart även möjlighet att träffa dietisten.
  • Två år efter operationen gör vi en slutgiltig uppföljning där du har möjlighet till samtal med vår sköterska eller dietist, samt guidning till din husläkare för fortsatt årlig uppföljning.

Utöver det är du välkommen att höra av dig närhelst du vill. Önskar du komma på besök bokar vi gärna in dig på det.

Extra stöd med psykologsamtal

Att förändra gamla vanor kan vara tufft. Många uppskattar att prata med en psykolog för att få hjälp. Du kan boka samtal med våra psykologer som är specialiserade på att hjälpa till med att bryta osunda kostvanor. Du väljer själv om du vill gör det inför operationen eller som en del av ditt stödprogram.
Våra psykologsamtal sker på distans via video så att du kan få hjälp oavsett var i landet du bor. Ta kontakt med våra dietister som förmedlar kontakt.

Kostråd från våra dietister

Om sidan

Senast uppdaterad: 2023-10-09
Ansvarig: Tove Mattsson, verksamhetschef
Granskare: Josefine Jonasson, dietist

Back to top