Skip to Content
Överviktsoperation

Vi hjälper dig till ett friskare liv med överviktsoperation

Boka konsultation

Antonia valde Aleris: “Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde det tidigare.”

Efter två år har hela 80-100 procent av våra patienter på Aleris Obesitas blivit av med sin övervikt. Antonia är en av tusentals personer som valt att göra sin överviktsoperation hos Aleris. Ta del av hennes resa.

Varför välja Aleris för din överviktsoperation?

Aleris specialister har lång erfarenhet av att hjälpa patienter som lider av övervikt. Vi har opererat tusentals patienter som blivit av med sin vikt och fått ett friskare liv. Hos oss får du mycket rutinerade kirurger som opererar i team om två för en så säker och trygg vård som möjligt. Du får alltid samma team av kirurger, dietister och sköterskor som känner dig och din historia. Vårt 2-åriga stödprogram är en av anledningarna till våra patienters stora bestående viktnedgång som ligger i topp i Sverige (källa: SOREG).

Vårt erbjudande

 1. Konsultation

  Inför operation får du en privat konsultation med våra kirurger och vår dietist för att få råd om operation är ett alternativ för dig. Du får ställa dina frågor i lugn och ro.

 2. Operation

  Du är i mycket trygga händer. Våra kirurger har lång erfarenhet och inför operation hjälper vi dig att se om det är Gastric Bypass eller Gastric Sleeve som passar dig bäst.

 3. Stödprogram

  De första dygnen efter operation kan du kontakta vår personal när som helst. En viktig trygghet i en tid som kan vara fylld av frågor. Därefter deltar du i vårt stödprogram i upp till två år.

  Pris 79 500 kr.

Se hela erbjudandet

Ställ frågor till våra specialister i ett digitalt informationsmöte.

Vill du veta om överviktsoperation är rätt för dig? Boka en privat gratis konsultation med våra specialister.

Vilket BMI krävs för överviktsoperation?

Aleris Obesitas opererar patienter som har BMI över 30 upp till 45. De flesta regioner opererar patienter med BMI över 35. Då även BMI över 30 innebär hälsorisker vill vi på Aleris erbjuda operation till patienter med lägre BMI.

Finns det någon åldersgräns för att göra en överviktsoperation?

Man måste vara vuxen det vill säga 18 år för att göra operationen privat. Någon övre åldersgräns finns inte utan där gör vi en individuell medicinsk bedömning. Det är emellertid ovanligt att operationen görs på patienter över 70 år.

Hur länge måste jag vänta från konsultation tills jag kan operera mig?

På Aleris Obesitas har vi inga väntetider för operation. Däremot rekommenderar vi att man försöker gå ner i vikt inför operationen för att minska storleken på levern då leverns storlek (fettlever) påverkar operationens komplexitet. För de flesta patienter tar det ett par veckor från konsultation till operation.

Vilka resultat kan jag vänta mig efter en överviktsoperation?

Över 90% av de som opereras hos Aleris Obesitas går ned ca 80% av sin övervikt, vikten över BMI 25, efter 1-2 år. Det är väl dokumenterat att denna viktnedgång är bestående.

Efter en gastric sleeve kan man bli av med ca 50-80 % av övervikten efter 1-2. Då metoden är nyare än gastric bypass finns inte lika omfattande studier på dess långsiktiga effekt på viktnedgång.

Vad kan jag äta efter operation?

På sikt kommer du att kunna äta i princip allt. De flesta behöver vara lite försiktiga med socker, fett och för stora portioner för att må så bra som möjligt. Vår dietist kommer hjälpa dig igenom perioden efter operation för att säkerställa att du får i dig den näring och vätska du behöver.

Back to top