Vår inriktning

Med vår stora erfarenhet i bagaget vet vi att Mjörnviksholm bedriver psykiatrisk vård med mycket hög kvalitet.

Mjörnviksholm är strategiskt beläget i naturskön miljö vid sjön Mjörn i Västra Bodarna strax utanför Alingsås, mitt i hjärtat av Västra Götaland. Till Mjörnviksholm tar man sig med tåg eller bil på drygt 30 minuter från Göteborg och på fem minuter från Alingsås. En kilometer västerut går E20. 

Verksamheten här utgår från klienterna och vi arbetar efter en helhetssyn på vård och rehabilitering. För att psykiatrisk vård skall fungera tillfredsställande måste verksamhet och rutiner vara anpassade till alla inblandade parter. 

Vård och rehabilitering

På Mjörnviksholm arbetar vi i kontaktmannagrupper med en sjuksköterska och två undersköterskor för bästa möjliga kontinuitet. Gruppen ansvarar för den individuella vårdplaneringen som sker i samråd med klienten, socialtjänsten samt anhöriga. Rehabiliteringen bygger främst på samtal och träning i aktiviteter som rör dagligt liv. Målsättningen med rehabiliteringen är att klienten ska nå ett så självständigt liv som möjligt.

Aktiviteter

Från aktivitetshuset Solrosen utgår all sysselsättning och alla aktiviteter. På husmöten utvärderas och planeras för kommande månads aktiviteter och utflykter. En utbildad sysselsättningshandledare finns tillgänglig under dagtid alla vardagar. 

Solrosen finns träningskök, cirkelrum, avslappningsrum, dator, symaskin, läshörna, TV/video, biljardbord med mera. Det finns också kaffe- och drickaautomat där man kan handla mellan kl.6 och 23.

På den härliga altanen kan du fika med underbar utsikt över sjön Mjörn.

Grusväg

Till toppen av sidan