Vår inriktning

Med vår stora erfarenhet i bagaget vet vi att Mjörnviksholm bedriver psykiatrisk vård med mycket hög kvalitet.

Mjörnviksholm är strategiskt beläget i naturskön miljö vid sjön Mjörn i Västra Bodarna strax utanför Alingsås, mitt i hjärtat av Västra Götaland. Till Mjörnviksholm tar man sig med tåg eller bil på drygt 30 minuter från Göteborg och på fem minuter från Alingsås. En kilometer västerut går E20. 

Verksamheten här utgår från klienterna och vi arbetar efter en helhetssyn på vård och rehabilitering. För att psykiatrisk vård skall fungera tillfredsställande måste verksamhet och rutiner vara anpassade till alla inblandade parter. 

Behandling och rehabilitering

På Mjörnviksholm arbetar vi i kontaktmannateam med en sjuksköterska och 3 undersköterskor/behandlare för bästa möjliga kontinuitet. Gruppen ansvarar för den individuella genomförandeplan som upprättas i samråd med klienten, socialtjänsten samt anhöriga.

Behandlingen och rehabiliteringen bygger på att finna de specifika metoder som är bäst anpassade efter klientens hinder och resurser. Målsättningen med behandlingen samt rehabiliteringen är att klienten ska rusta sig inför sitt fortsatta liv med sina specifika strategier för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Aktiviteter

Från aktivitetshuset utgår all sysselsättning och aktiviteter. På våra husmöten utvärderas och planeras kommande månads aktiviteter och utflykter.

En medarbetare finns tillgänglig under dagtid alla vardagar.

I aktivitetshuset finns möjlighet att nyttja vårt träningskök, sinnesrum, dator, biljardbord samt mycket mera. På den härliga altanen kan du fika med underbar utsikt över sjön Mjörn.

Grusväg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljöpolicy

Aleris Mjörnviksholm har en mijöpolicy. Ladda ner den här.

Till toppen av sidan