Skip to Content

Linsbyte

För en del som ser dåligt är glasögon inte ett fullgott alternativ. Då kan man genom att ersätta ögats egen lins med en konstgjord flerstyrkelins korrigera synfel som närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.


Vad är linskorrigering?

För de som vill minska behovet av glasögon och linser är linsbyte RLE (Refractive Lens Exchange) en trygg och väl beprövad behandling av närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet. RLE-operation passar i de flesta fall bäst för de som är 45 år eller äldre.


Hur går behandlingen till?

När man kommer till oss träffar man specialistutbildade optiker, ögonkirurger och ögonsjuksköterskor. Vi gör noggranna undersökningar av ögonen och diskuterar tillsammans med patienten vilka linser som passar personens önskemål och behov .


Finns det risker?

Ett ingrepp innebär alltid en viss risk, men vid denna operation är den mycket liten. Våra kirurger på Aleris har stor erfarenhet och kliniken gör varjer år över 2000 gråstarroperationer, en operation identisk med linskorrigering.


Vilken effekt kan jag vänta mig?

Många ser bra redan dagarna efter operationen, för en del kan det ta ytterligare någon liten tid.


Vad kostar det?

Denna behandling bekostas av dig själv. Vi ber dig kontakta någon av våra mottagningar för mer information och prisuppgifter.

Se prislista

 

Kontakta oss!

På våra ögonmottagningar träffar du erfarna specialistläkare och ögonsjuksköterskor. Vi håller en erkänt hög medicinsk kvalitet, har korta kötider och mycket nöjda patienter.

Om sidan

Senast uppdaterad: 2023-06-20

Ansvarig:
Ida Ankar, ida.ankar@aleris.se, Affärsområdeschef
Granskare:
Kozar Tawfique, ögonläkare

Skicka aldrig personuppgifter över e-post.
Vi kan tyvärr inte svara dig då.

Back to top