Skip to Content

Linsimplantat

Vill du minska behovet av glasögon och kontaktlinser? Då kan linsimplantat vara något för dig. Det är en vanlig ögonoperation som korrigerar nästan alla synfel.

Vilka synfel kan åtgärdas?

Med linsen som opereras in i ögat kan man få bort både små och stora synfel, bland annat närsynthet, översynthet och astigmatism.
Behandlingen passar inte för dig som har grå starr.

Vem passar linsimplantat för?

Behandlingen passar speciellt för patienter i åldern 20 till 45. Det finns också en lins för dig som upplever att synen försämrats med åldern och behöver läsglasögon (presbyopi).

Hur går operationen till?

En tunn konstgjord kontaktlins placeras inuti ögat mellan regnbågshinnan (iris) och den egna biologiska linsen. Metoden är helt reversibel och medför dessutom betydligt mindre oönskade optiska synfenomen jämfört med en laserbehandling. Operationen gör inte ont och tar endast 5 till 10 minuter.

Finns det risker?

En operation innebär alltid en viss risk, men vid detta ingrepp är de små. Infektion, tryckstegring i ögat och gråstarrsbildning förekommer men är mycket ovanliga. Operationen är ett mikrokirurgiskt ingrepp och bör därför endast utföras av specialutbildade kirurger. Aleris ögonkirurger är både utbildade och har stor erfarenhet av operationen.

Vilken effekt kan jag vänta mig?

Framförallt att du slipper både glasögon och kontaktlinser. Många ser bra redan dagarna efter operationen, för en del kan det ta ytterligare någon liten tid.

Boka tid? Vi kontaktar dig

Lämna ditt namn och nummer så ringer vi upp dig snarast möjligt.

Vanliga frågor

Om sidan

Senast uppdaterad: 2023-06-27

Ansvarig:
Ida Ankar, ida.ankar@aleris.se, Affärsområdeschef
Granskare:
Kozar Tawfique, ögonläkare

Skicka aldrig personuppgifter över e-post.
Vi kan tyvärr inte svara dig då.

 

Back to top