Skip to Content
Aleris Ögon Malmö

Rutinerade specialister med fullt fokus på dina ögon.

Hitta till vår mottagning

Adress

Aleris Ögon Malmö

Lilla Nygatan 11
211 38 Malmö

Öppettider

Måndag-torsdag 7.30-15.00
Fredag 7.30-13.00

Telefontider

Måndag-torsdag 8.00-15.00
Fredag 8.00-12.00

Om mottagningen

Du hittar mottagningen vid lummiga Gustav Adolfs torg, mitt i centrala Malmö. Här möts du av en glad, rutinerad och hjälpsam personal. Det är lätt att få tider hos oss och vi utför förundersökning och operation på samma dag. Vi hjälper patienter från hela Sverige att snabbt få tider och kan dessutom operera båda ögonen vid samma besök. För oss är optikerna en viktig pusselbit i en bättre syn och vi är måna om att vara ett lättillgängligt stöd för Malmös optiker. Vi vet att synen spelar väldigt stor roll i livet och gör verkligen allt för att hjälpa våra patienter.

Vad kostar besöket?

Aleris arbetar på uppdrag av landets regioner och det är deras patientavgifter och regler för frikort som gäller när du ska betala. För dig som väljer vård i en annan region än den du är folkbokförd i är det regionen du får vård i som räknas. När vården är helt privat, till exempel vid plastikkirurgi eller ögonoperationer som inte är medicinskt motiverade betalar du däremot hela kostnaden själv. På 1177.se hittar du mer detaljerad information om vilka avgifter och kostnadsskydd som gäller för dig som patient.

Några av våra behandlingar

Grå starr

Grå starr (katarakt) är en grumling av ögats lins som tyvärr leder till suddig syn. Det förekommer i alla åldrar, men är vanligast hos äldre patienter. Operation är den enda behandligsformen som rår på grå starr.

Du har möjlighet att mot en mellanskillnad välja en speciallins som kan minska behovet av eventuella glasögon. Prata med din kirurg om vilka möjligheter som finns för dig.

Mer om grå starr

Grön starr

Grön starr har egentligen ingenting med starr att göra, utan beror istället på ett ökat vätsketryck i ögat. Det finns flera orsaker till varför detta tillstånd uppstår och den medicinska benämningen är glaukom.

Mer om grön starr

Efterstarr

Vid en gråstarroperation avlägsnas den grumliga linsen från ögat och ersätts med en konstgjord lins. Bakom den lämnas en kapsel som stöd. Om den kapseln blir grumlig uppstår efterstarr.

Mer om efterstarr

Diabeteskontroll

Diabetessjukdom kan skapa förändringar i näthinnan, så kallad diabetesretinopati, och försämra synen. Diabetespatienter behöver regelbundet kontrollera ögonen även om synen är bra, så att behandling kan sättas in snabbt om det behövs.

Mer om diabeteskontroll

Ansvarig chef

Carina Svensson

Om sidan

Senast uppdaterad: 2023-03-13
Ansvarig: Ida Ankar, ida.ankar@aleris.se, affärsområdeschef
webbredaktion@aleris.se

Back to top