Skip to Content
Aleris Ögon Kristianstad

Rutinerade specialister med fullt fokus på dina ögon.

Är du optiker eller läkare?

Vi har mycket korta väntetider. Våra specialister tar väl hand om dina patienter.

Hitta till vår mottagning

Adress

Aleris Ögon Kristianstad

Döbelnsgatan 9
291 31 Kristianstad

Öppettider

Måndag-torsdag 7.30-16.00

Telefontider

Måndag-fredag 8.00-15.00

Om mottagningen

Belägen mitt i centrala Kristianstad hittar du vår omtyckta ögonmottagning. Vi har fått äran att husera i lokaler med karaktär och historia, nämligen Kristianstads anrika telefonväxel. Här möts du av rutinerade specialister och den senaste tekniken, allt för att vi ska kunna ge dig den allra bästa ögonvården. Kommer du som patient från andra län kan vi boka in din tid så att det passar din resa hit och vi ordnar självklart med intyg för reseersättning, om du behöver det. Vi växer och har många goda samarbeten i regionen. Med Centralsjukhuset i Kristianstad, med Kronobergs län som vi hjälper med att kapa kön för gråstarroperationer, men också med regionens optiker. Vi vet hur stor skillnad synen kan göra i livet och vi gör verkligen allt för att hjälpa dig.

Vad kostar besöket?

Aleris arbetar på uppdrag av landets regioner och det är deras patientavgifter och regler för frikort som gäller när du ska betala. För dig som väljer vård i en annan region än den du är folkbokförd i är det regionen du får vård i som räknas. När vården är helt privat, till exempel vid plastikkirurgi eller ögonoperationer som inte är medicinskt motiverade betalar du däremot hela kostnaden själv. På 1177.se hittar du mer detaljerad information om vilka avgifter och kostnadsskydd som gäller för dig som patient.

Några av våra behandlingar

Grå starr

Grå starr (katarakt) är en grumling av ögats lins som tyvärr leder till suddig syn. Det förekommer i alla åldrar, men är vanligast hos äldre patienter. Operation är den enda behandligsformen som rår på grå starr.

Du har möjlighet att mot en mellanskillnad välja en speciallins som kan minska behovet av eventuella glasögon. Prata med din kirurg om vilka möjligheter som finns för dig.

Mer om grå starr

Efterstarr

Vid en gråstarroperation avlägsnas den grumliga linsen från ögat och ersätts med en konstgjord lins. Bakom den lämnas en kapsel som stöd. Om den kapseln blir grumlig uppstår efterstarr.

Mer om efterstarr

Grön starr

Grön starr har egentligen ingenting med starr att göra, utan beror istället på ett ökat vätsketryck i ögat. Det finns flera orsaker till varför detta tillstånd uppstår och den medicinska benämningen är glaukom.

Mer om grön starr

Gula fläcken

Åldersförändringar i gula fläcken gör att du får sämre synskärpa. Det finns två olika sorter, torra och våta. Vid våta åldersförändringar i gula fläcken kommer synförändringarna snabbt. Det är bara den våta formen som kan behandlas.

 

 

Ansvarig chef

Dalia Hellmark

Om sidan

Senast uppdaterad: 2023-03-01
Ansvarig: Ida Ankar, ida.ankar@aleris.se, affärsområdeschef
webbredaktion@aleris.se

Back to top