Aleris Ensamkommande Gottröra

Aleris Ensamkommande Gottröra

I en lantlig miljö i Gottröra ligger vårt Permanent uppehållstillstånd/Asylboende. Här bor ensamkommande flyktingungdomar som tillsammans skapar, utifrån sina individuella intressen och behov, en ny tillvaro i Sverige.

Gottröra PUT/Asylboende ligger i en lugn lantlig miljö med närhet till skola och fritidsaktiviteter. Trädgården kantas av äppelträd och bjuder på möjligheter till utomhusaktiviteter året runt. och tvärs över vägen stannar skolbussen.

Ett tryggt och trivsamt hem gör det lättare att bli en del av samhället. Vår personal i Gottröra arbetar mycket med gott bemötande av de unga. Så som vi bemöter de unga kommer de unga att bemöta andra. Det är de små situationerna som skapar framgång.

Genom tillit, trygghet guidar vi de unga ut på sin resa i det svenska samhället. Och varje resa är individuell. Vi utgår alltid ifrån individen och bygger nätverk och sammanhang utifrån den enskildes intresse, behov och förutsättningar. Vi vet att delaktighet är av stor betydelse för nästa steg i de ungas liv, därför arbetar vi tätt ihop med yttre nätverk som tex skola, föreningsliv, gode män och särskilt förordnade vårdnadshavare.

Gottröra PUT/Asylboende drivs av Aleris Omsorg i egen regi.

Ansvarig chef

Lotta Åhman är samordnare på Aleris PUT/Asyl-boendet i Gottröra.

Till toppen av sidan