Frågor och svar om Strandhagen i Sävsjö

Vi får på Aleris Strandhagen i Sävsjö en del frågor från socialhandläggare och oroliga anhöriga till tjejer med självskadeproblematik. Här besvarar vi de vanligaste av dessa frågor.

1. Hur länge stannar en klient vanligen på Aleris Strandhagen i Sävsjö?

Hur länge en klient stannar hos oss beror självklart på klientens behov. I snitt brukar klienterna stanna sex- tio månader. Hela DBT-behandlingen tar dock ett år att genomföra.

2. Får man använda mobil och dator när man bor hos er?

Ja, vi fråntar inget sådant. 

3. Får man ta med sin hund/katt ?

Nej. Med respekt för medarbetare/klienter med allergi kan vi dessvärre ta emot husdjur.

4. Kan jag ta med egna saker till mitt tillfälliga hem?

Inga möbler. Däremot går det bra att ta med sig mindre tillhörigheter för att göra rummet personligt. Dina saker måste kunna tas med när du sedan flyttar.

5. Vad ingår i en plats på Aleris Strandhagen i Sävsjö?

Vad som ingår beror på om det är ett så kallat individavtal eller ett ramavtal som ligger som grund för klientens placering hos oss. Aleris Stranhagen i Sävsjö står för kostnader för alla fritidsaktiviter så som besök på simhall, gym och ridning. Vi bekostar även eventuella mediciner, dock ej tandvård.

6. Hur många som arbetar hos er och hur fördelningen ser ut? 

Dagtid arbetar oftast kontaktpersoner och alltid terapeuter. Under dagtid arbetar omkring fem till sju behandlingspersonal. Kl 19-00 arbetar två medarbetare och därefter har vi sovande nattpersonal med möjlighet till kontakt av beredskapspersonal. 

Till toppen av sidan