Joneberg MerHem

  • Boendet

    Huset har ett oslagbart läge med fantastisk utsikt. Redan på tredje våningen kan du se ut över havet och Hanöbukten i öster. 

  • Trygghetsboende

    Här erbjuder vi 42 fräscha och välutrustade lägenheter. I entrén möts du av en välkomnande och rofylld lounge och på bottenplanet finns även ett gemensamt kök där du kan laga mat tillsammans med andra boende när andan faller på.

  • Kultursamordnare

    På Aleris Joneberg Plaza anordnas det regelbundet gemensamma aktiviteter som konserter, utställningar, föreläsningar eller filmvisning. Du som bor på Joneberg MerHem bjuds alltid in att kostnadsfritt, eller till en mindre avgift, delta i dessa aktiviteter. 

Joneberg MerHem är ett trygghetsboende i Simrishamn med närhet till havet. Här finns en kultursamordnare som förgyller dina dagar med aktivitet och samvaro.

Trygghetsboendet Joneberg MerHem är ett nybyggt boende som erbjuder 42 fräscha och välutrustade lägenheter. I entrén möts du av en välkomnande och rofylld lounge. Här kan du ta en kopp kaffe och läsa tidningen eller umgås med andra som bor på Joneberg MerHem. På bottenplanet finns även ett gemensamt kök där du kan laga mat tillsammans med andra boende när andan faller på. Det som gör Joneberg MerHem extra unikt är att det varje dag finns en kultursamordnare på plats som erbjuder stöd och stöttning i vardagen.

Kultursamordnare

Som en extra trygghet och "spindel i nätet" för gemenskap, finns trygghetsboendets kultursamordnare. Hon avsätter fyra timmar varje vardag för att i dialog med de boende skapa trivsel, gemenskap och aktiviteter som uppskattas av många.

Marita

Kultursamordnare Marita Idh-Gauntlett på Joneberg MerHem

Städtjänster

För dig som inte har hemtjänst men önskar hjälp med vecko-, storstädning eller fönsterputs kan vi hjälpa till. För dessa tjänster beviljas du RUT-avdrag.

Du behöver inte ha biståndsbeslut för att flytytta in på Joneberg MerHem. Enda kravet är att en familjemedlem per lägenhet är 70 år fyllda.

Ett unikt samarbete

Joneberg MerHem har byggts och utformats i samarbete mellan Vectura Fastigheter, Simrishamnsbostäder och Aleris Omsorg. Simrishamnsbostäder förvaltar fastigheterna och ansvarar för fastighetsservicen. Lägenheterna upplåts av Simrishamnsbostäder som hyresrätter utan kapitalinsats. Aleris Omsorg bistår trygghetsboendet med en kultursamordnare.

Kontakt

Om du vill få mera information om boendet, eller ställa dig i kö för en lägenhet, vänligen kontakta Gunilla Bengtsson eller Eva Lindeborg på Simrishamnsbostäder, telefon 0414- 80 96 30.

Kontaktperson på Aleris: Linda Nilsson

Läs mer om konceptet MerHem.

Möt några av de boende på Aleris Joneberg MerHem. Klicka på bilden för att starta filmen nedan.

Till toppen av sidan