Aleris Rosstorp Äldreboende i Rönninge

 • Vårt boende

  Aleris Rosstorp är naturskönt belägen med utsikt över sjön Flaten och har också många fina uteplatser där det finns möjlighet att njuta av frisk luft och trevligt sällskap. 

 • Ditt hem

  Din lägenhet är minst 30 m2, har pentry och fransk balkong. Du möblerar på det vis du själv önskar med dina egna möbler. 


 • Det ska vara gott att leva

  Vi vistas mycket utomhus och erbjuder många aktiviteter för att förgylla din tillvaro och bidra till ökad livskvalitet. Vi fokuserar på det friska - det är vår drivkraft!

 • Aleris sjunger

  Via sång och musik skapar vi glädje och sammanhang! Det vi gör med kroppen det fastnar i knoppen.

 • Livskvalitet

  Här har vi en kristen profil vilket märks bland annat genom att en diakon är kopplad till vårt boende. Vi arbetar engagerat för att erbjuda dig god livskvalitet. 

I Rönninge utanför Stockholm ligger äldreboendet Aleris Rosstorp i Rönninge. Verksamheten är i behov av renovering vilket föranleder till att det i dagsläget är intagningsstopp för permanenta boendeplatser och renovering avser att starta hösten 2018. Verksamheten kommer fortsättningsvis fram till augusti månad kunna ta emot korttidsplatsplaceringar.

1903 byggdes det som idag är Aleris Rosstorps äldreboende. Verksamheten ligger naturskönt beläget med utsikt över sjön Flaten. Dagrum och korridorer är möblerade med gamla, vackra möbler för att skapa trivsel och hemkänsla.

Aleris Rosstorp har också många fina uteplatser där det finns möjlighet att njuta av frisk luft och trevligt sällskap. Äldreboendet har unika förutsättningar: läget med naturen, herrgårdsmiljön och charmen i byggnaden med lång historik. I och med ombyggnationen kommer vi att höjda boendets standard och skapa ett mer tilltalande boende med välplanerade ytor. Till hösten kommer vi att ha mer välplanerade och lättillgängliga gemenskapsutrymmen där aktiviteter kommer att ske varje dag.

Korttidsplatser erbjuds fram till 31 augusti 2018

Behöver du tillfälligt stöd som inte kan ges i din bostad kan du ansöka om korttidsvård. Vanligtvis beviljas korttidsvård efter en sjukhusvistelse för att få tid till återhämtning. Vistelsen kräver att du får ett beslut av din biståndshandläggare. Från februari 2018 är detta den enda typ av plats vi erbjuder på Aleris Rosstorp.

Befintliga hyresgäster, deras anhöriga liksom berörda kommuner har informerats om den stundande renoveringen. Vi har berett platser på Aleris andra äldreboenden och kommer att kunna erbjuda plats på flera nybyggda verksamheter med unika möjligheter så som solrum eller utsikt över Mälaren. Självklart bistår Aleris vid flytten för att underlätta för våra boende.

Korttidsplatserna kommer att erbjudas fram till 31 augusti 2018. Därefter stängs verksamheten ner för helrenoveringen.  

Aleris äldreboenden är ISO-certifierade och har kvalitetsdeklaration. Läs mer om detta här.

Verksamhetschef

Marianne Norstedt är t.f. verksamhetschef på Aleris Rosstorp.

Ställ en fråga till verksamhetschefen

Eller ring oss på 08-534 740 40

Till toppen av sidan