Aleris Silvertorget Plaza i Sigtuna-nytt äldreboende öppnar 2019

Aleris Silvertorget Plaza

Aleris skapar äldreboende i Sigtunas nya gröna stadsdel. Samvaro, trygghet och den goda måltidsstunden står i fokus när vi skapar det nya moderna äldreboendet Aleris Silvertorget Plaza. Intill byggs även ett trygghetsboende.

Äldreboendet Aleris Silvertorget Plaza kommer att erbjuda boende för 60 äldre i fräscha och moderna lägenheter. Inriktningen kommer både att vara mot människor som känner av ålderns krämpor i kroppen (somatik) och mot dem som lever med en demenssjukdom.

Boendet kommer att vara beläget i Sigtuna stadsängar, ett område som ska bli Sveriges mest hållbara stadsdel. Här kommer radhus och villor att samsas med flerbostadshus, torg och gränder. För uppvärmningen sörjer solfångare och bergvärme, medan de kullerstenslagda gatorna kommer att ge en atmosfär av det gamla Sigtuna. Här kommer att finnas restauranger, förskolor och butiker.

- Vi i Aleris är oerhört stolta över att få vara med och bidra till att ge de äldre den fina och trygga plats de så väl förtjänar i Sigtuna stadsängar. Här kommer de att ha nära till allt och kan vara en del av det som händer i området, säger Kristin Ahne, affärsområdeschef för Aleris äldreboenden i Sverige.

Aleris Silvertorget Plaza beräknas kunna hälsa de första äldre välkomna i oktober 2019.

Hemlagad mat

Aleris Silvertorget Plaza kommer att ha eget tillagningskök och en kringbyggd trädgård för odling och trevlig samvaro.  

- Vi vet hur viktiga måltiderna är för våra äldre, både för trevnaden och för att man ska få i sig det man behöver. Vi vet också att möjligheten att enkelt och tryggt få komma ut i friska luften ger massor av glädje för de allra flesta. Det är bara två av de saker som vi tagit fasta på när vi utformat Aleris Silvertorget Plaza, säger Kristin Ahne.

Aleris arbete med demens

Ett stort antal medarbetare inom Aleris har specialistkompetens inom demens. Ett antal verksamheter fungerar som Kunskapscenter Demens. Detta är verksamheter med specialkompetens kring demens som fungerar som partners till forskare inom demensområdet. Tanken är att skapa en brygga mellan forskning och praktik där lärandet sker i den praktiska verkligheten. Därmed bidrar våra medarbetare till att forskningen kommer till nytta och utvecklas i de demenssjukas vardag.

Aleris vård- och omsorgsfilosofi

Aleris vårdfilosofi innebär att vi gör skillnad genom att i varje möte ge varje människa vården, omsorgen och viljan till ett bättre och friskare liv. En del i detta innebär att se det friska - för ingen människa är bara sjuk och ingen är bara gammal. Att se och använda det friska är ofta lika viktigt som vår kunskap om det sjuka. Vårt mål är alltid att ge varje människa högsta möjliga livskvalitet efter sina förutsättningar, värderingar och intressen. Ska vi lyckas måste vi söka och finna det friska. Ibland hittar vi det i kroppen, ibland i själen och ibland hos anhöriga och vänner.

Aleris Silvertorget Plaza kommer att bli arbetsplats för sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeut/aktivitetsansvarig.

Det nybyggda äldreboendet ska vara bemannat dygnet runt för att de boende ska få en så trygg och säker omvårdnad som möjligt utifrån deras behov och önskemål. Dessutom kommer vi att arbeta nära läkare som regelbundet har rond och alltid finns nära till hands per telefon.

Planerad inflytt oktober 2019

Aleris Silvertorget Plaza byggs i samarbete med Vectura Fastigheter AB som är fastighetsägare. TEA står för arkitekturen av fastigheten och Aleris Omsorg kommer att driva verksamheten som beräknas ta emot de första boende under hösten 2019.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om Aleris Silvertorget Plaza, kontakta:

Susanne.Strömsén,.affärsutvecklare Aleris Omsorg

Telefon: +46 70 002 17 92

E-post: Susanne.Stromsen@aleris.se

Till toppen av sidan