Aleris Tule Plaza – nytt äldreboende i Sundbyberg

Nu har boende äntligen gjort sig hemmastadda i det nybyggda äldreboendet precis vid Tuletorget i Sundbyberg, Aleris Tule Plaza. Aleris har ramavtal med Sundbybergs kommun som kommer att placera boende på Aleris Tule Plaza i form av vård- och omsorgsplatser. Här finns enheter med demens- och somatisk inriktning.

Det nybyggda äldreboendet är bemannat dygnet runt för att de boende ska få en så trygg och säker omvårdnad som möjligt utifrån behov och önskemål. Dessutom arbetar vi nära läkare som regelbundet går rond och alltid finns nära till hands per telefon.

Aleris Tule Plaza är en arbetsplats för sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeut/aktivitetscoach.

Nybyggt och citynära i stadmiljö 

Aleris Tule Plaza har 63 lägenheter fördelade på sex våningar och sju boendeenheter. De boende hyr en egen lägenhet på någon av enheterna som även har gemensamma lokaler så som vardagsrum och matplats.

I verksamheten finns även aktivitetsrum, minigym och Plaza - en vacker samlingslokal som erbjuder möjlighet till filmvisning, underhållning och andra festligheter. 

- Monica och KentHär är det modernt och fint och lätt att ta sig fram. Monica har ett fint rum och det finns många sällskapsrum. Och så finns det vinterträdgård och ett solrum. Men vi är mest här nere i plazat, berättar Kent som är särbo med Monica som bor på Aleris Tule Plaza.

 

Kent, särbo, och Monica, som bor på Aleris Tule Plaza. 

Hälsa som tema och för välbefinnande- solrum och orangeri

Vi har valt att inreda Aleris Tule Plaza med hälsa som tema, något som ska genomsyra hela verksamheten. Här kommer hälsan stå i centrum och påverka inredning, den dagliga verksamheten och våra aktiviteter.

Något som gör Aleris Tule Plaza unikt är det rika utbudet av utemiljö, både i form av närområdet med dess naturområden och stadskärna men även genom verksamhetens specialutformade solrum. Här kan du sitta i en skön stol, känna sanden mellan tårna och njuta av värmen och ljuset av sollamporna. Självklart bjuds du på en god drink från vår egen juicebar i solrummet.

Dessutom har varje enhet ett eget orangeri, en vinterträdgård som ligger intill en större balkong. Huset erbjuder även en större terrass samt en takterrass med utsikt över Sundbybergs kyrka och Sundbybergs stad. 

Vi erbjuder dagliga varierade aktiviteter, små som stora, året runt. Vi vet att fysisk aktivitet och utevistelse är bra för hälsan likväl som god mat och trevligt umgänge. Därför kommer det bli en del av varje boendes vardag.

De första boende har flyttat in

Aleris Tule Plaza byggdes av Byggpartner på uppdrag av Vectura Fastigheter AB som är fastighetsägare. TEA står för arkitekturen av byggnaden och Aleris Omsorg står för driften av äldreboendet. De första boende flyttade in i mars 2018.

Vill du veta mer?

Ladda ner vår PDF om Aleris Tule Plaza här.

Du kan också kontakta Aleris Tule Plazas verksamhetschef;

Ulrica Strand verksamhetschef Aleris Tule Plaza

 Ulrica Strand.

 E-post: ulrica.strand@aleris.se

Till toppen av sidan