Minerva

 • Aktiviteterna

  Seniorer på utflykt - Det ska vara roligt att bo på Minerva. Aktiviteter och utflykter är en självklarhet i vår vardag. Vi har en egen minibuss som möjliggör utflykter för dig och dina medboende. 

 • Boendet

  Här har vi en enhet med omvårdnadsboende med nio lägenheter samt två demensenheter med åtta lägenheter vardera. 

 • Kunskapscentrum demens

  Vi vill kunna erbjuda den bästa och mest efterfrågade vården och omsorgen för personer med demenssjukdom. Därför tar vi aktiv del i Aleris satsning för att skapa framtidens vård och omsorg för personer med demenssjukdom.

 • Matglädje

  Mat är ett av livets glädjeämnen, något vi verkligen tar fasta på. Våra husmödrar är engagerade och finns behjälpliga på enheterna. 

Minerva är ett litet hemtrevligt äldreboende i Sollentuna med inriktning omvårdnad och demens. Här finns plats för 25 seniorer som erbjuds ett boende med trygghet, glädje och aktivitet.

I Häggvik utanför Stockholm, med närhet till pendeltågsstationen, ligger äldreboendet Minerva. Boendet består av en enhet omvårdnadsboende med nio lägenheter samt två demensenheter med åtta lägenheter vardera. Vi har en lättillgänglig trädgård där årstidernas växlingar kan följas och den fantastiska miljön avnjutas.

Det ska vara roligt att komma till Minerva. Vår omvårdnadspersonal ser till att det erbjuds aktiviteter liksom utflykter samt att utevistelse blir en självklarhet i din vardag!

Aleris kunskapscentrum för demens

Inom Aleris bygger vi upp kunskapscentrum för demens. Det innebär att vi kommer att kunna erbjuda den bästa och mest efterfrågade vården och omsorgen för personer med demenssjukdom. Minerva tar aktiv del i denna satsning för att skapa framtidens vård och omsorg för personer med demenssjukdom redan idag.

Aleris äldreboenden är ISO-certifierade och har kvalitetsdeklaration. Läs mer om detta här.

Verksamhetschef

Marie SöderquistMarie Söderguist är verksamhetschef på Minerva i Sollentuna. Du når henne på marie.soderquist@aleris.se eller 070-429 39 88.

Till toppen av sidan