Aktiviteter och måltider

Aktiviteter

På Slottsovalen skapar vi livsglädje genom meningsfulla aktiviteter utifrån den enskildes behov och önskemål.

Aktiviteter

Vi erbjuder dagliga gruppaktiviteter men också individuella och spontana aktiviteter. Varje vecka ordnar vi QiGong, högläsning, spa, målarverkstad, gymnastik och promenader med mera. Vi bjuder in till att fira högtider och uppmärksammar även våra olika årstider med trevliga evenemang och utflykter. Vi samlas ofta vid grillplatsen då vädret tillåter och grillar korv, sjunger och umgås. Pubaftnar har vi året runt! 

Måltider

På Slottsovalen vill vi att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Du får gärna delta i de flesta moment under matlagningen, såsom att duka eller röra i en sås. Konceptet ger en hemlik och igenkännande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar aptiten.

Maten planeras, tillagas och bereds på boendet. Undantaget är de måltider som innehåller obehandlat kött, fisk eller fågel. Dessa livsmedel förbereds i tillagningskök innan det värms upp och bereds i boendets enhetskök.

Måltiderna serveras i en trevlig och stillsam miljö och äts gemensamt i matsalen eller enskilt i den egna lägenheten. Frukost, lunch och middag liksom fika/mellanmål serveras dagligen och till lunchen serverar vi efterrätt. Det är vanligt att medarbetare bakar till fikastunden.

Förfrukost och nattmål erbjuds om du önskar och har behov för det och vi anpassar kosten om särskilda behov finns. Exempelvis erbjuder vi fettreducerad-, glutenfri-, laktosreducerad- och proteinreducerad kost.

Vi tar till oss dina synpunkter gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att påverka.

Till toppen av sidan