Hjärtmottagning

På vår hjärtmottagning/kardiologmottagning på Jakobsbergs sjukhus kan du som är över 18 år söka för olika hjärtsjukdomar, hjärtbesvär och hjärtproblem. Vi utreder och behandlar t ex högt blodtryck, hjärtsvikt, oregelbunden hjärtrytm, hjärtklappning, förmaksflimmer, svimning, yrsel, förhöjda blodfetter och kranskärlssjukdom.

Sjukdomar i hjärt- och kärlsystemet är mycket vanliga och utgör den största sjukdomsgruppen i Sverige. Många av oss kommer någon gång i livet att drabbas av besvär från hjärta eller kärl.

Hos oss arbetar specialistläkare med lång erfarenhet.

Behövs remiss till våra hjärtspecialister?

För att vi ska kunna bedöma vårdbehovet bättre är det en fördel om du har remiss tilll våra specialister. Den får du från din husläkare eller annan läkare. Som remiss gäller även brev skrivet av patienten själv, en s k "egenremiss", med en kortfattad beskrivning av symptom/besvär, hur länge du har haft dem, samt dina personuppgifter. Använd gärna vår blankett ” Egenremiss ”. Gör så här: Öppna pdf:en och fyll i på skärmen, spara ner och skriv ut. Skriv sedan under blanketten och skicka den till adressen som finns angiven längst ned på remissen. 

Behövs remiss till våra undersökningar?

Till våra undersökningar t ex arbetsprov, ekokardiografi och EKG behövs läkarremiss för att undersökningen ska omfattas av vårt avtal med Stockholms läns landsting, då betalar patienten endast gällande patientavgift. Remiss får du från din husläkare eller annan läkare. Det går också bra att komma till oss på eget initiativ, utan remiss, men då får du bekosta undersökningen själv.

Du som har remiss - Skicka eller faxa remissen till oss

För att du så snabbt och smidigt som möjligt ska få tid bokad för undersökning/läkarbesök ber vi dig skicka eller faxa remissen till oss (fax 08- 587 320 72). Du får en kallelse per post inom några dagar. Ibland skickar läkaren remissen elektroniskt till oss, då får du automatiskt en kallelse.

Vi har avtal med Stockholms läns landsting och landstingets patientavgifter / Frikort gäller. Du som inte tillhör Stockholms läns landsting har också möjlighet att komma till oss. Förutsättningarna är olika inom landstingen, ibland kan vi behöva en betalningsförbindelse från hemlandstinget. Ta gärna kontakt med ditt hemlandsting för information om vad som gäller just dig.

Välkommen!

Ansvariga Hjärtmottagning

Mottagning

Till toppen av sidan