Medicinsk yoga

Medicinsk yoga - Mediyoga

Medicinsk yoga används bland annat mot stress, utmattning och ryggsmärta. Här på Aleris Rehab Huddinge erbjuder vi medicinsk yoga för rehabilitering vid exempelvis stress och utbrändhet.

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga, eller mediyoga som den också kallas, är en en terapeutiskt yogaform där instruktören har en grundläggande medicinsk kompetens. Mediyogan är en vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod som binder samman den traditionella österländska yogan med den västerländska medicinen. Yogan kan användas vid rehablitering av olika besvär och tillstånd som exempelvis stress, utmattning och diffus ryggsmärta.

Yogaformen är anpassad för de flesta fysiska och psykiska begränsningar och kan hjälpa dig till en större medvetenhet, stabilitet och lugn. I mediyogan får du pröva på lugna uppmjukande övningar, andningsövningar, avspänning och meditation. Övningarna/meditationerna utförs sittandes på matta eller på stol. Medicinsk yoga passar såväl ung som gammal. Anmäl dig genom våra sjukgymnaster/fysioterapeuter.

Till toppen av sidan