En dag på Gylleby

Aleris En dag på Gylleby

Varje klient har ett individuellt schema utifrån en genomförandeplan. Genomförandeplanen beskriver vad klienten behöver arbeta med under sin behandling. Nedan följer ett exempel på hur en dag kan se ut.

När klienten kommer upp på morgonen serverar vi frukost och eventuella mediciner. Kl 09.30 samlas klienterna till morgonmöte och går tillsammans med behandlingspersonal igenom vilka aktiviteter som kan erbjudas och om det föreligger andra behov eller önskemål.

Tiden före och efter lunch används till behandlingsarbetet och består av t ex. inplanerade samtal med KBT-terapeut eller annan aktivitet så som skola, behandlingsgrupper eller arbetspraktik.

Veckoschemat till den enskilde är upplagt så att det blir en hälsosam balans mellan aktivitet och vila.

Efter middagen finns det möjlighet att åka på bio, träna, åka och bowla, titta på hockey eller fotbollsmatch, gå en promenad, fika på stan eller något annat.

Dagen avslutas med kvällsfika och egna aktiviteter. Då kan man till exempel se på TV, spela kort eller umgås med andra klienter.

Sysselsättning

På Gylleby kan vi erbjuda olika former av sysselsättning. Vi utgår alltid från vad den enskilde själv önskar göra.

Det går att sysselsätta sig både på och i anslutning till behandlingshemmet. Men kan t ex arbeta med utemiljön i grupp, jobba i en second-hand affär, med caféverksamhet etc.

För att öka möjligheten till delaktighet och integrering samarbetar vi med flera företagare i Sunne som kan erbjuda praktikplatser. Vi har också klienter som studerar vid Klarälvdalens Folkhögskola där det finns möjligheter att studera inom olika ämnesområden.

 

Till toppen av sidan