Aleris behandlingshem i Vimmerby för personer med beroende och psykisk ohälsa

Behandlingshem

Aleris driver två behandlingshem i Vimmerby; Aleris Strandhagen Vimmerby och Aleris Stenbäcken Vimmerby. Bägge har tillstånd för HVB för individer med psykisk ohälsa och beroende problematik.

Aleris behandlingshem i Vimmerby erbjuder individuella lösningar för klienter från 18 år med psykisk funktionsnedsättning. Vi tar emot klienter med substansberoende, psykisk ohälsa, sociala svårigheter och en destruktiv livsstil. Vi arbetar med beteendeförändringar men har även möjlighet att erbjuda stöd kring medicinsk behandling.

Behandlingshem med hög kompetens

Våra medarbetare har en hög kompetens och lång erfarenhet av behandlingsarbete. Utöver vår behandlingspersonal så finns även sjuksköterskor, arbetsterapeuter, KBT-terapeuter, konsulterande psykiatriker och tillgång till psykologkontakt. Detta gör att vi kan bilda ett tvärprofessionellt team kring varje enskild klient. Vi har även möjlighet att erbjuda kompletta neuropsykiatriska utredningar med specialister.

Aleris två behandlingshem i Vimmerby

Läs en kortfattad beskrivning av Aleris två behandlingshem i Vimmerby nedan och klicka dig vidare till den verksamheternas respektive sidor för mer information.

Aleris Stenbäckens behandlingshem i Vimmerby

Vår verksamhet bedriver boende och behandling för individer med psykisk ohälsa, missbruk eller annat. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för personer med psykiska ohälsa, sociala svårigheter eller en destruktiv livsstil. Hos oss finns möjlighet att bo i träningslägenhet och vi har aktivitetsrum; gym, musikrum, datorrum, snickarverkstad och sällskapsrum.

Aleris Strandhagens behandlingshem i Vimmerby

Vi erbjuder boende och behandling för män och kvinnor mellan 18-55 år som har problem med substansberoende, psykisk ohälsa och kriminalitet. Vi har en holistisk syn på individen och arbetar för att klienterna ska ha en hållbar vardag.

Behandlingsprogram varvas med stöd kring sunda rutiner, motion, kost och att hantera fri tid. Vid behov har vi träningslägenheter som kan användas i slutskedet av behandlingen för att förbereda inför ett självständigt boende efter behandlingstiden.

Placeringssamordnare

Har du frågor och funderingar?

Kontakta vår placeringssamordnare Carina Forsberg så hjälper hon dig att ta fram en ledig plats på en verksamhet som erbjuder den kompetens och behandling som din klient har behov av.
Epost: placering@aleris.se

Till toppen av sidan