Intresseanmälan att bli familjehem

Intresseanmälan familjehem

Aleris Nåjden söker stabila familjehem där barnet/ungdomen i lugn och ro kan bygga upp sina relationer till en trygg vuxenvärld.

Vi arbetar med familjer där minst en förälder periodvis är hemma på heltid, då vår erfarenhet är att de barn och unga vi arbetar med har behov av en hög grad av närhet till familjehemsföräldrarna för att känna trygghet och tilltro. Detta är oerhört viktigt för att utvecklas som en hel människa.

Handledning om du blir familjehem

Familjehemsföräldrarnas funktion är att vårda, ge omsorg och i övrigt vara ett komplement eller i vissa fall ersättare till biologiska föräldrar. Ni jobbar i ett team med en professionell familjehemskonsulent som via täta hembesök och telefonkontakter ger råd, stöd och handledning. Våra konsulenter ger er vägledning dygnet runt, året om.

Utbildning

Som familjehem för Aleris Nåjden får ni kontinuerlig utbildning av er familjehemskonsulent för att förstå den placerades problematik. Vi erbjuder även alla familjehem den grundläggande utbildningen ”Ett hem att växa i” samt ger löpande möjlighet att delta i föreläsningar i aktuella ämnen.

Aleris Nåjden arbetar utifrån en metod som heter ”Jagstrukturerat förhållningssätt”, vilket är en kognitiv, personlighetsutvecklande metod som bland annat lämpar sig utmärkt för individer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Kontakt

Kontakta oss om du vill bli familjehem.

Henrik Molina, 070- 230 90 12, henrik.molina@aleris.se

Fyll i formuläret här nedan om du är intresserad av att utgöra ett familjehem:

Intresseanmälan

Möjlighet att vara hemma
 
Till toppen av sidan