Nejmeddine Dahmane

Datortomografi - Konventionell röntgen - Ultraljud

Nejmeddine Dahmane

Nejmeddine Dahmane är legitimerad läkare i Tunisien 1978. 1979 flyttade han till Sverige och efter undervisning i svenska och kunskapsprov legitimerad läkare i Sverige 1983 och specialist i allmän radiologi 1986.

Nejmeddine startade sin röntgenkarriär 1979 som vikarierande läkare och senare ST-läkare på röntgenavdelningarna vid SÖS, Sabbatsberg och Danderyds Sjukhus. Randutbildad vid onkologiska kliniken Danderyds Sjukhus och på neuroröntgen Karolinska. 1987-89 arbetade Nejmeddine som avdelningsläkare vid Barnklinikerna Röntgen S:t Göran och erhöll specialistkompetens i pediatrisk radiologi.

Under 1989-98 arbetade han som biträdande överläkare och överläkare på SÖS och Sachsska barnsjukhusets röntgenavdelningar. Sysslade där med allmänradiologi och var delansvarig för ultraljud och onkologisk hematologisk radiologi.

1998-2010 överläkare Karolinska Huddinge med ansvar för barnsektionen och roterande delansvar i organgrupperna thorax, muskuloskelettal och buk radiologi.

Under de 3 sista åren har Nejmeddine även arbetat vid Bild – och Funktionscentrum (BFC) vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala  med ansvar för allmän onkologisk och endokrinonkologisk radiologi.

I september 2010 började Nejmeddine vid Aleris Röntgen på Sophiahemmet och arbetar här med konventionell radiologi, genomlysningar, ultraljud och datortomografi.

Till toppen av sidan