Aktiviteter

Det är viktigt att personer med demenssjukdom fortsätter att vara aktiva och att det finns stöd att klara vardagliga göromål så länge som möjligt.

Glädje och välbefinnande i aktiviteterna är också viktigt. Aktiviteterna måste utgå från varje persons vanor och val. För att motverka oro och andra obehagliga upplevelser får den demenssjuka tillfälle att uppleva nöje och lustfylldhet. Det kan ske på olika sätt – musik, dans eller kontakt med djur och barn kan vara källor till glädje. Aktiviteter som vi erbjuder på regelbunden basis är bl.a. gymnastisk, promenader, minnesträning, föreläsningar och vinprovning.

Utflykter och mycket annat

För de som bor på Odinslund anordnas till exempel gymnastik, sång och musik, spel och promenader. Våra utflyktsmål sker i centrala Djursholm, vi tar med fikakorg, går på cafébesök och besöker det närliggande biblioteket.

Trädgårdar

Våra balkonger är våra trädgårdar där vi planterar blommor, lite kryddväxter och grönsaker tillsammans med våra boende som får möjlighet till en liten naturupplevelse. Här intas även måltider och fika när vädret tillåter.

Underhållning

Vi har regelbundna kontakter med Röda Korset som underhåller med pianospel, klassisk musik och visor från Evert Taubes visskatter. Svenska kyrkan håller i andakter och enskilda samtal med de boende som önskar detta, även samtal som inte har med religion att göra.

Dagverksamhet

Odinslund har en öppen dagverksamhet för personer som bor i Danderyds kommun. Här kan de boende bl a delta i qigong, gymnastik, utflykter, akvarellmålning och bridgekurs.

Till toppen av sidan