Astma och allergi, vuxen

Vid astma- och allergimottagningen på Aleris Fysiologlab Folkungagatan kan du som fyllt 18 år få hjälp med utredning och behandling av olika astma- och allergisjukdomar.

Nya nummer till Aleris Fysiologlab fr o m 2/7-2018
För att göra det ännu smidigare för våra kunder byter vi till ny telefonväxel med ett gemensamt telefonnummer och ett gemensamt faxnummer till Aleris Fysiologlabs enheter. Det nya numret gäller fr o m 2/7. Växel: 08-128 695 00. Fax: 08-128 695 10.

Sommartider!
Vi har stängt 2/7-13/7 och 30/7-3/8.

En utredning hos oss innebär att läkaren går igenom din sjukdomshistoria och sedan gör en medicinsk undersökning som kan omfatta till exempel pricktest, blodprov, NO-mätning och andra lungfunktionsmätningar. Utifrån resultatet av undersökningarna avgör läkaren tillsammans med dig vilken typ av behandling som är lämplig.

Här på vår mottagning för astma och allergi på Folkungagatan, och på Riddargatan, kan du också få hjälp med utredning och behandling av hösnuva och nässelutslag. Vi erbjuder vaccinering, i första hand mot pollenallergi. I vissa situationer kan även vaccination mot pälsdjur övervägas.

Behövs remiss?

För att vi bättre ska kunna bedöma ditt vårdbehov och göra rätt prioriteringar är det en fördel om du har en remiss. En remiss får du till exempel av din husläkare eller annan läkare. 

Till toppen av sidan