Aleris Husläkarmottagning Täby Centrum

Vi finns centralt i Täby centrum, nära till Roslagsbanan och bussar, apotek och affärer. Hos oss finns en samlad verksamhet med husläkare, distriktssköterska, kurator, spirometri och laboratorium. Välkommen!

Just nu är influensavaccinet tillfälligt slut hos leverantören. Inget leveransdatum är uttalat.

Stressad?

Alla känner vi någon gång stress och press. Då mobiliserar vår kropp och psyke extra krafter för att klara en mer krävande tillvaro; det är vi skapta för. Problem uppstår när de stressiga perioderna går in i varandra och utrymmet för återhämtning blir mindre. Känner du igen dig och vill försöka förändra? Då är du välkommen att anmäla dig till vår första grupp som vi startar i april/maj. Gruppen leds av leg psykoterapuet/kbt Helena Killander i syfte att dels lära sig om stressen funktion och problem och dels arbeta med sin egen livssituation, sin inställning till sig själv och sina prestationer. 

Säg till i receptionen och anmäl ditt intresse så kommer du att bli kontaktad.

Nyhet för dig som är Pk-patient

Vi hjälper dig med ditt Pk inne på mottagningen. Du kommer att träffa Anette Knutsson. Detta gör vi för att minska väntetiderna på laboratoriet.

Du är välkommen på dessa tider:        

  • Mån, tis och tors kl. 10-11
  • Ons kl. 8-8.30 samt 13-13.30

Anmäl dig som vanligt i receptionen.

Vi tar hand om dig

Vi erbjuder allmänmedicinsk vård, hälsovård och vid behov också hemsjukvård. I vårt team ingår läkare, distriktssköterskor och sjuksköterskor och psykolog. Vi har också ett nära samarbete med Aleris Specialistvård i anslutning till Täby Centrum. De erbjuder specialistvård inom allmänkirurgi, handkirurgi, mag- och tarmsjukdomar, ortopedi, urologi, ögon och öron näsa hals. Här finns även Aleris Röntgen Täby som har generösa öppettider och kan erbjuda snabba tider för magnetkameraundersökning även under kvällstid.Vi förbättrar vår tillgänglighet och därmed minskar väntetiden för dig som patient.

Tidbokning via webbsidan

Vi har akuta tider varje dag som bokas enkelt via denna hemsida eller telefon 08-544 737 50. Detta innebär att vi inte har någon drop-in mottagning kvar.

Webboka så här:

Logga in på ditt personliga konto i Mina Vårdkontakter via E-tjänsten på denna sida, överst till höger. 

Vad kan jag söka för?

På våra akuttider tar våra läkare emot enklare åkommor såsom: infektioner, öronbesvär, utslag eller eksem samt lättare olycksfall.

Notera att du för långvariga besvär, utskrivning av sömn- och narkotikaklassade läkemedel, utredningar, remisser eller intyg behöver boka tid till ordinarie läkare.

Kontakt med läkare

Du kan beställa tid hos läkare på telefon 08 - 544 737 50. 

Lista dig 

Du kan själv välja vilken mottagning du vill tillhöra och alla som bor i Stockholms län kan lista sig hos oss. Läs om hur det går till.

Patientavgifter

Vi arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting och landstingets patientavgifter och frikort gäller. Läs mer om avgifterna på 1177.se.

När vårdcentralen är stängd

När vårdcentralen är stängd kontaktar du Husläkarjouren Täby.

Öppet: Mån-fre 17-22, lör-sön 8-22. 
Tfn: 08-792 15 10.
Ring innan du kommer.

Övrig tid 1177 Vårdguiden 08-320 100 eller 112.

Till toppen av sidan