Aleris Ögon Uppsala

Aleris Ögon Uppsala erbjuder specialiserad ögonsjukvård när det gäller behandling av gråstarr.

Går du och väntar på en gråstarrsoperation? Idag har du rätt att välja vart du vill få din behandling utförd.

I nya lokaler centralt i Stationsgallerian i Uppsala erbjuder vi specialiserad ögonsjukvård med korta väntetider. Bra bussförbindelser, linje 6, 10 och 11 stannar utanför vår klinik och ett parkeringshus som heter Centralgaraget ligger under centralstationen. Kontakta oss för mer information. 

Remiss

För att komma till oss behöver du be din ögonläkare, husläkare eller optiker om en remiss/journalkopia, du kan även ta kontakt med vårdgarantienheten Uppsala län
på telefon 018-611 60 60 så kan de skicka över remissen direkt till oss. Hos oss är väntetiderna korta och du får snabbt en tid som passar dig. Du betalar samma patientavgift som Region Uppsala. Högkostnadskort och frikort gäller.

Behandling

Vi har stor erfarenhet av kataraktoperationer och använder den senaste tekniken och materialen för att du ska få bästa resultat. Vi är ackrediterade och utför även komplicerade operationer på kliniken.

Förundersökning och operation sker samma dag. Gråstarrsoperation görs i lokalbedövning och vi använder ultraljudsteknik så kallad fakoemulsifiering. Vid ingreppet som tar 10-30 minuter tas den grumlade linsen bort. Räkna med att stanna på ögonkliniken i 2-3 timmar.

Omfattande verksamhet 

Aleris driver ögonkliniken på uppdrag av Region Uppsala och samarbetar med övriga ögonkliniker i vårt närområde.

Välkommen att kontakta oss för mer information på 018-418 55 00.

Ansvarig

Susanne Svahn, Regionchef Aleris Uppsala
susanne.svahn@aleris.se
070-719 16 15

Till toppen av sidan