Aleris Ögon Uppsala

På Aleris Ögonmottagning i Uppsala får du specialiserad ögonsjukvård om du har besvär med ögonen eller lider av någon ögonsjukdom. Hos oss får du en professionell bedömning och behandling av erfarna ögonspecialister.

Vi använder oss av den senaste tekniken och erbjuder korta väntetider. Hos oss är du välkommen både med eller utan remiss.

I nya lokaler centralt i Stationsgallerian i Uppsala erbjuder vi specialiserad ögonsjukvård med korta väntetider. Busslinje 6, 10 och 11 stannar utanför vår klinik och ett parkeringshus som heter Centralgaraget ligger under centralstationen.

Hos oss är väntetiderna korta och du får snabbt en tid som passar dig. Du betalar samma patientavgift som Region Uppsala. Högkostnadskort och frikort gäller.

Stängt under jul och nyår

Aleris Ögon har stängt under perioden 22 december – 6 januari.

Vi hälsar er välkomna tillbaka den 7 januari.

Behandlingar

Vi behandlar patienter som t ex lider av grå starr (katarakt), grön starr (glaukom), efterstarr, ögonbottenfotografering vid diabetes, patienter med åldersförändringar i gula fläcken, röda ögon, torra eller rinnande ögon, regnbågshinneinflammation (irit), ögoninflammation/ögoninfektion och ögonsjukdomar i hornhinnan.

Vi har en omfattande operationsverksamhet av grå starr (kataraktoperationer ) och använder den senaste tekniken och materialen för att få bästa resultat. Aleris driver ögonkliniken på uppdrag av Region Uppsala och samarbetar med övriga ögonkliniker i vårt närområde. Vi är ackrediterade (kvalitetssäkrade).

Förundersökning och operation sker samma dag. Gråstarrsoperation görs i lokalbedövning och vi använder ultraljudsteknik så kallad fakoemulsifiering. Vid ingreppet som tar 10-30 minuter tas den grumlade linsen bort. Räkna med att stanna på ögonkliniken i 2-3 timmar.

Vi utför laserbehandlingar av olika ögonsjukdomstillstånd i ögat. Med vårt digitala bildhanteringssystem utför vi screening av ögonbotten hos patienter som har diabetes.

Mottagningen samarbetar med optiker i Uppsala och Uppland.

Omfattande verksamhet 

Aleris driver ögonkliniken på uppdrag av Region Uppsala och samarbetar med övriga ögonkliniker i vårt närområde.

Välkommen att kontakta oss för mer information på 018-418 55 00.

Ansvarig

Ida Ankar, Verksamhetschef
ida.ankar@aleris.se
076-891 31 06

Till toppen av sidan