Hälsosamtal

Hälsosamtal Voxnadalen Ovanåker

Har du koll på din hälsa? Behöver du inspiration för att gå ned i vikt? Här på Aleris Hälsocentral Voxnadalen i Alfta har du möjlighet att samtala kring din hälsa, kolla ditt blodtryck, blodfetter och BMI.

Hälsosamtal

När man är ung är god hälsa en självklarhet för de flesta av oss och vi tänker gärna att det kommer att fortsätta att vara så resten av livet. Men de stora folksjukdomarna som t ex hjärtinfarkt, stroke och diabetes kan utvecklas under många år i det tysta utan att ge några besvär.

Det finns många gemensamma orsaker bakom dessa sjukdomar som ofta går att härleda till våra levnadsvanor. Därför är det möjligt att påverka och kraftigt minska risken för sjukdom genom att förändra sin livstil i mer hälsosam riktning.

Hur är det för dig? Har du koll på din hälsa? I Region Gävleborg erbjuds alla 40-åringar ett hälsosamtal. Vi samtalar kring din hälsa, kollar ditt blodtryck, blodsocker, blodfetter och BMI. Samtalet sammanfattas i en ”stjärnprofil” och utifrån resultatet gör vi en handlingsplan tillsammans med dig. Samtalet leds av Marie Ryhed.

Under det år som du fyller 40 år kommer vi att kalla dig till ett hälsosamtal. Om du av någon anledning inte fått en kallelse eller blivit kontaktad kring din 40 års dag är du välkommen att kontakta oss på tfn: 0271-555 00. Samtalet är kostnadsfritt. 

Till toppen av sidan