Aleris Plaza - våra äldreboenden i egen regi

Äldreboende i egen regi
Alla är vi någon gång i livet i behov av stöd och när du eller din anhörig blir äldre kan det vara skönt med en varm och hjälpande hand. Utöver de äldreboenden som vi driver på uppdrag av kommunen erbjuder vi även Aleris Plaza, våra boenden i egen regi.

Aleris Plaza - omsorg med ögon, öron och hjärta

Laga middag, dela ut medicin, städa rummet. Många kallar det omsorg. Men för oss är omsorg mycket mer än så. För oss handlar det inte bara om att göra. Det handlar också om att ha en känsla för det vi gör. Att se, lyssna och förstå.

Med öppen blick ser vi människan bakom ålder, sjukdom och ohälsa. Med uppmärksamt öra lyssnar vi på dig och skapar en vardag kring hjärtefrågorna: Vem är du? Vad behöver du? Vad gör dig på gott humör? Kanske en promenad i vårsolen, en semla till kaffet – eller en hand i din när du behöver den som mest. Ofta spelar det inte så stor roll vad vi gör så länge vi gör det tillsammans.

I hjärtat av våra äldreboenden finns ett plaza – en öppen och välkomnande mötesplats inomhus eller utomhus där alla sinnen bejakas. Här samlas vi för att umgås; gympa, lyssna på musik, fira högtider och skapa nya stunder till livets fotoalbum.

Det är omsorg, för oss. Omsorg med ögon, öron och hjärta för dig.

Omsorg för dig - vem du än är

Det finns inget universalrecept för bra äldreomsorg. Det handlar ju om människor – och vi är alla unika. Därför ser vi till att vardagen formas efter de boendes välmående, förutsättningar och önskemål.
Våra lyhörda och kompetenta medarbetare finns alltid nära till hands för att skapa tillit och trygghet. Det mår alla bra av. Oavsett vem du är.

Omsorg på menyn

En god måltid sätter inte bara krydda på vardagen utan blir även ett sätt att umgås. Vi ser till att måltiden blir en skön stund där du får äta i lugn och ro på det sätt som passar dig bäst. Självklart lagar vi mat som är aptitlig både för smaklökarna och ögat. 

Omsorg i alla väder

Sol på näsan och vind i håret förgyller livet. Därför erbjuder vi dig möjlighet till utevistelse varje dag. Ibland på en en cykeltur runt kvarteret eller en utflykt till en närliggande park, ibland med en varm kopp kaffe på balkongen. Allt utifrån dina förutsättningar.

Även inomhus ser vi till att uppmuntra till rörelse och gemenskap, med hjälp av våra engagerade aktivitetscoacher. Det är omsorg för hela kroppen – från topp till tå.  

Omsorg och teknik går hand i hand

Vi är medmänniskor som ser, lyssnar och känner. Men ibland behöver vi extra ögon och öron för att göra din tillvaro ännu säkrare, utan att tumma på den personliga omsorgen eller din integritet. Då tar vi hjälp av den moderna välfärdstekniken. Det kan till exempel handla om ett trygghets- och sensorlarm som direkt uppmärksammar våra medarbetare på när något inte står rätt till.

Med teknik som en del av vår verksamhet hjälper vi dig också att komma i kontakt med omvärlden – läsa nyheter på din iPad eller prata med barnbarnen över geografiska gränser. 

När man lyssnar på de äldre

Kristin Ahne- När vi utformat verksamheten på våra Plaza-boenden har vi frågat äldre hur de vill ha det och kombinerat deras behov med våra medarbetares professionella kunnande och vad äldreforskningen visar. Detta har lett till en vardag där de äldres individuella behov tas tillvara, där måltiderna är en stund av glädje och samvaro, där alla som vill har rätt till minst en daglig aktivitet och där vi använder modern teknik som ökar tryggheten. Det är så ett äldreboende blir när man lyssnar på de äldre, säger Kristin Ahne, affärsområdeschef Aleris.

Våra äldreboende vid namn Plaza

Aleris Omsorg har Plazaboenden runt om i landet. Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om respektive äldreboende.

Aleris Båthöjden Plaza, i Nacka

Aleris Vårbacka Plaza, i Huddinge

Aleris Baldesro Plaza, i Haninge

Aleris Joneberg Plaza, I Simrishamn

Aleris Halmstad Plaza i Halmstad

Aleris Riksten Plaza, i Botkyrka 

Aleris Salabacke Plaza, i Uppsala

Aleris Tule Plaza, i Sundbyberg.

Aleris Dalénum Plaza på Lidingö.

Under 2019 öppnar dessutom:

Aleris Östergård Plaza, Partille.

Aleris Silverorget Plaza i Sigtuna.

Aleris Maria Plaza i Helsingborg.

Under 2020 öppnas:

Aleris Fornuddsparken Plaza i Tyresö.

Aleris Limhamn Plaza, Malmö.

Aleris Västra hamnen Plaza, Malmö.

Aleris Orrholmen Plaza i Karlstad.

Aleris Ekebäcken Plaza, Göteborg.

Till toppen av sidan