Skip to Content

Aleris Specialistvård Ögon Ängelholm

Här på Aleris Specialistvård Ögon Ängelholm erbjuder vi specialiserad ögonsjukvård för dig som har besvär med ögonen eller lider av någon ögonsjukdom. Till oss kan du komma med remiss från optiker eller husläkare eller via privat sjukvårdsförsäkring. Vi välkomnar också dig som betalar din sjukvård privat.

Specialister i ögonsjukdomar

På Aleris ögonmottagning i Ängelholm får du professionell bedömning och behandling av ögonspecialister och ögonläkare eller ögonsjuksköterskor. Alla som arbetar hos oss har ett stort engagemang kring både kvalitet och utveckling. Vi vill vara det bästa alternativet för en god ögonsjukvård.

Vi tar emot dig som har en förbeställd tid och om möjligt även dig som har behov av en akut tid under dagtid.

Behandlingar

Vi behandlar patienter som till exempel lider av ögoninflammation, blödning i ögat, röda ögon, torra eller rinnande ögon, makuladegeneration och diabetes.

Vi har en omfattande operationsverksamhet av grå starr med mycket goda operationsresultat. Längst ner på sidan hittar du viktig information före din gråstarrsoperation.

Laserbehandling och screening

Vi utför laserbehandlingar av olika ögonsjukdomstillstånd i ögat. Med vårt digitala bildhanteringssystem utför vi screening av ögonbotten hos patienter som har diabetes. Vi bedriver också barnögonsjukvård med ortoptistverksamhet.

Ögonklinikens verksamhet

Ögonkliniken gör idag 2 625 ögonoperationer per år och har cirka 12 350 mottagningsbesök med patienter från hela Skåne. Mottagningarna är modernt utrustade för undersökningar och behandlingar inom respektive specialitet. Aleris driver ögonkliniken på uppdrag av Region Skåne och vi samarbetar med övriga ögonkliniker i vårt närområde, även Ängelholms sjukhus.

Vi deltar i ett flertal kvalitetsregister, bland annat Nationella Kataraktregistret och det Nationella Macularegistret.

Så här kommer du till oss

Vi har ett nära samarbete med optiker, vårdcentraler/ husläkare och andra specialister vilket ger dig en snabbare och mer effektiv vård. Det betyder att du först kontaktar din optiker/husläkare som skriver en remiss till oss. När vi får din remiss bokar vi en tid till dig hos oss. Du kan även kontakta oss per telefon för hjälp med egenremiss.

Även du som betalar din sjukvård privat är välkommen till oss. Kontakta då oss för att boka tid. Har du en privat sjukvårdsförsäkring kontaktar du ditt försäkringsbolag för tidsbokning.

Avbokning av inbokat besök

Vi är tacksamma för att din avbokning sker i så god tid som möjligt före ditt inbokade besök. För verksamheter med avtal inom Region Skåne måste avbokning eller återbud lämnas senast 24 timmar före besöket. Vid sent återbud eller om du uteblir från bokat besök får du betala för besöket och då gäller inte frikort. Detta gäller dock inte för barn som inte behöver betala.

Vad kostar ett besök?

Följande avgifter gäller dig som besöker oss inom den landstingsfinansierade vården:

  • Med remiss från din husläkare är patientavgiften 200 kr för det första besöket hos en ögonspecialist
  • Med remiss från optiker, kostar besöket istället 300 kr
  • Besök hos en ögonsjuksköterska eller ortoptist kostar 200 kr
  • För alla andra besök är patientavgiften 300 kr
  • Frikort gäller alltid, dock ej vid uteblivna besök eller sena återbud

För dig som betalar privat gäller andra priser. Välkommen att kontakta oss för mer information.


Helena Åberg

Specialist i ögonsjukdomar

Aleris Specialistvård Ögon Ängelholm

Johan Ursberg

Specialist i ögonsjukdomar och ögonkirurgi

Malmö, Ystad, Ängelholm

Alexandra Jörgren

Specialist i ögonsjukdomar

Aleris Specialistvård Ögon Ängelholm

Marianne Forsberg

Specialist i ögonsjukdomar

Aleris Specialistvård Ögon Ängelholm

Anders Neller

Specialist i ögonsjukdomar och ögonkirurgi

Aleris Specialistvård Ögon Ängelholm

Per Anders Mårtensson

Specialist i ögonsjukdomar

Aleris Specialistvård Ögon Ängelholm


Smärtfri ögonoperation

Så går en gråstarrsoperation till

En grå starr operation görs i lokalbedövning och tar cirka 10-15 minuter. Operationen är smärtfri. Här kan du läsa mer om hur den går till.

Läs mer >


Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Back to top