Skip to Content

Aleris Specialistvård Ögon Uppsala

På Aleris Ögonmottagning i Uppsala får du specialiserad ögonsjukvård om du har besvär med ögonen eller lider av någon ögonsjukdom. Hos oss får du en professionell bedömning och behandling av ögonspecialister. Vi driver ögonkliniken på uppdrag av Region Uppsala men tar också emot dig som betalar vården privat.

Vi använder oss av den senaste tekniken och erbjuder korta väntetider. Hos oss är du välkommen både med eller utan remiss.

I nya lokaler centralt i Stationsgallerian i Uppsala erbjuder vi specialiserad ögonsjukvård med korta väntetider. Busslinje 6, 10 och 11 stannar utanför vår klinik och ett parkeringshus som heter Centralgaraget ligger under centralstationen.

Hos oss är väntetiderna korta och du får snabbt en tid som passar dig. Du betalar samma patientavgift som Region Uppsala. Högkostnadskort och frikort gäller.

Behandlingar

Vi behandlar patienter som till exempe lider av grå starr (katarakt), grön starr (glaukom), efterstarr, ögonbottenfotografering vid diabetes, patienter med åldersförändringar i gula fläcken, röda ögon, torra eller rinnande ögon, regnbågshinneinflammation (irit), ögoninflammation/ögoninfektion och ögonsjukdomar i hornhinnan.

Vi har en omfattande operationsverksamhet av grå starr (kataraktoperationer) och använder den senaste tekniken och materialen för att få bästa resultat. Aleris driver ögonkliniken på uppdrag av Region Uppsala och samarbetar med övriga ögonkliniker i vårt närområde. Vi är ackrediterade (kvalitetssäkrade).

Förundersökning och operation sker samma dag. Gråstarrsoperation görs i lokalbedövning och vi använder ultraljudsteknik så kallad fakoemulsifiering. Vid ingreppet som tar 10-30 minuter tas den grumlade linsen bort. Räkna med att stanna på ögonkliniken i 2-3 timmar.

Vi utför laserbehandlingar av olika ögonsjukdomstillstånd i ögat. Med vårt digitala bildhanteringssystem utför vi screening av ögonbotten hos patienter som har diabetes.

Mottagningen samarbetar med optiker i Uppsala och Uppland.

Omfattande verksamhet 

Aleris driver ögonkliniken på uppdrag av Region Uppsala och samarbetar med övriga ögonkliniker i vårt närområde.

Välkommen att kontakta oss för mer information på 018-418 55 00.


Smärtfri ögonoperation

Så går en gråstarrsoperation till

En grå starr operation görs i lokalbedövning och tar cirka 10-15 minuter. Operationen är smärtfri. Här kan du läsa mer om hur den går till.

Läs mer >


Anders Eriksson

Specialist i ögonsjukdomar och ögonkirurgi

Aleris Specialistvård Ögon Europakliniken Sabbatsberg
Aleris Specialistvård Ögon Uppsala

Inger Karlström

Ögonsjuksköterska

Aleris Specialistvård Ögon Uppsala

Iwona Pawelska

Operationssjuksköterska

Aleris Specialistvård Ögon Uppsala

Ali Hamid Jasim

Specialist i ögonsjukdomar och ögonkirurgi

Aleris Specialistvård Ögon Uppsala

Katrin Spandau

Ögonspecialist

Aleris Specialistvård Ögon Uppsala

Ida Alexandersson

Koordinator

Aleris Specialistvård Ögon Uppsala


Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Back to top