Skip to Content
Aleris Ögon Ängelholm

Rutinerade specialister med fullt fokus på dina ögon.

Hitta till vår mottagning

Adress

Aleris Ögon Ängelholm

Lärkgatan 2
262 32 Ängelholm

Öppettider

Måndag - fredag 8.00-17.00

Telefontider

Måndag - fredag 8.00-16.30

Om mottagningen

Du finner oss centralt beläget i Postens gamla lokaler på Lärkgatan mitt i Ängelholm, med ett stort välkomnande väntrum innanför dörrarna. På mottagningen möter du en rutinerad grupp sjuksköterskor och läkare som tar väl hand om både dig och dina ögon. Vi håller erkänt hög kvalitet i vårt arbete, bland annat är vi med och utvecklar vårdprogram tillsammans med region Skåne.

Vad kostar besöket?

Aleris arbetar på uppdrag av landets regioner och det är deras patientavgifter och regler för frikort som gäller när du ska betala. För dig som väljer vård i en annan region än den du är folkbokförd i är det regionen du får vård i som räknas. När vården är helt privat, till exempel vid plastikkirurgi eller ögonoperationer som inte är medicinskt motiverade betalar du däremot hela kostnaden själv. På 1177.se hittar du mer detaljerad information om vilka avgifter och kostnadsskydd som gäller för dig som patient.

Några av våra behandlingar

Grå starr

Grå starr (katarakt) är en grumling av ögats lins som tyvärr leder till suddig syn. Det förekommer i alla åldrar, men är vanligast hos äldre patienter. Operation är den enda behandligsformen som rår på grå starr.

Du har möjlighet att mot en mellanskillnad välja en speciallins som kan minska behovet av eventuella glasögon. Prata med din kirurg om vilka möjligheter som finns för dig.

Mer om grå starr

Grön starr

Grön starr har egentligen ingenting med starr att göra, utan beror istället på ett ökat vätsketryck i ögat. Det finns flera orsaker till varför detta tillstånd uppstår och den medicinska benämningen är glaukom.

Mer om grön starr

Efterstarr

Vid en gråstarroperation avlägsnas den grumliga linsen från ögat och ersätts med en konstgjord lins. Bakom den lämnas en kapsel som stöd. Om den kapseln blir grumlig uppstår efterstarr.

Mer om efterstarr

Linsbyte

För en del som ser dåligt är glasögon inte ett fullgott alternativ. Då kan man genom att ersätta ögats egen lins med en konstgjord flerstyrkelins korrigera synfel som närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Mer om linsbyte

Diabeteskontroll

Diabetessjukdom kan skapa förändringar i näthinnan, så kallad diabetesretinopati, och försämra synen. Diabetespatienter behöver regelbundet kontrollera ögonen även om synen är bra, så att behandling kan sättas in snabbt om det behövs.

Mer om diabeteskontroll

Ögonlocksplastik

När huden förlorar sin elasticitet kan överskottshud och fettinlagring på både övre och nedre ögonlocken orsakas. Det i sin tur kan leda till tunga och hängande ögonlock och påsar under ögonen. Dessutom kan ögonlocken drabbas av tumörer, knölar, vändningar, vårtor och vagel. En ögonlocksoperation är en möjlig behandling.
 
 

Verksamhetschef

Ann-Sofi Helin

Om sidan

Senast uppdaterad: 2023-03-13
Ansvarig: Ida Ankar, ida.ankar@aleris.se, affärsområdeschef
webbredaktion@aleris.se

Back to top