Skip to Content

Aleris Specialistvård Ögon Helsingborg

Går du och väntar på en gråstarroperation? Här på Aleris Specialistvård Ögon Helsingborg erbjuder vi specialiserad ögonsjukvård när det gäller behandling av grå starr så kallad katarakt. Idag har du rätt att välja vem du vill gå till. Det går också att betala operationen privat. Välkommen till oss!

Behandling grå starr

På vår ögonmottagning i Helsingborg har vi stor erfarenhet av grå starr/kataraktoperationer och använder den senaste tekniken och utrustningen för att du ska få bästa behandling och resultat. Vi är ackrediterade och utför även komplicerade gråstarroperationer på ögonmottagningen.

Förundersökning och operation sker samma dag som du kommer till oss. Gråstarroperationen görs i lokalbedövning och vi använder ultraljudsteknik så kallad fakoemulsifiering. Vid ingreppet som tar 10-30 minuter tas den grumlade linsen bort. Räkna med att stanna på ögonkliniken i 2-3 timmar.

Remiss

För att komma till oss behöver du be din ögonläkare eller optiker om en remiss. Hos oss är väntetiderna korta och du får snabbt en tid som passar dig. Du betalar samma avgift som i Region Skåne. Högkostnadskort och frikort gäller.

Utomlänspatienter är välkomna liksom du som är privatbetalande, kontakta oss för mer information.

Omfattande ögonverksamhet

Vi har en väletablerad näthinnesektion där vi bland annat utför injektioner i ögat vid svullnad i gula fläcken på grund av våta åldersförändringar, diabetes eller blodpropp.

Ögonkliniken i Helsingborg öppnade i juli 2012 och gör > 2000 operationer per år. Aleris driver ögonkliniken på uppdrag av Region Skåne och samarbetar med övriga ögonkliniker i vårt närområde.

Välkommen att kontakta oss för mer information.


Magdi Dahl

Specialist i ögonsjukdomar och ögonkirurgi

Helsingborg, Kristianstad, Malmö och Ystad

Linda Person

Specialist i ögonsjukdomar och ögonkirurgi

Helsingborg, Kristianstad, Malmö, Ystad

Barna Szilagyi

Specialist i ögonsjukdomar och ögonkirurgi

Helsingborg, Kristianstad, Malmö, Ystad


Smärtfri ögonoperation

Så går en gråstarrsoperation till

En grå starr operation görs i lokalbedövning och tar cirka 10-15 minuter. Operationen är smärtfri. Här kan du läsa mer om hur den går till.

Läs mer >


Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Back to top