Skip to Content

Aleris Vårdcentral Tyresö

Aleris Vårdcentral Tyresö erbjuder dig och hela din familj sjukvård av genomgående hög kvalitet, personligt engagemang och god service. Här finns en samlad verksamhet med husläkare, distriktssköterska, arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, sjukgymnast, kurator och diabetesmottagning. Välkommen!

Öppettider

Måndag-fredag 8-17

Influensatider  JUST NU har vi slut på influensavaccin.

Vi beklagar detta och återkommer med information här när vi får påfyllning av doser från vår leverantör.

Influensakampanjen är n igång och vi vaccinerar tisdagar och torsdagar 12.30-14.30 under perioden 6/11-28/2. 

E-tjänster

Vi arbetar med att ständigt förbättra vår tillgänglighet och service till dig som patient hos oss på på vårdcentralen. Som ett led i detta utökar vi fortlöpande våra tjänster via vårdguiden 1177 e-tjänster.

På 1177 E-tjänster kan du nå vårdcentralens utbud av tjänster du kan utföra via nätet. Du loggar in med din e-legitimation.

Vi har en lätt akutmottagning för vissa akuta besvär.

Hemsjukvården

Vi ansvarar för hemsjukvården helgfria vardagar kl 8-17.
Vi nås på telefon 070-167 41 15.

Är du inskriven i hemsjukvården och har behov av vård kväll, natt eller helg - ring 1177.

Hur du når oss

Växeln är öppen mån-fre kl 8-17, tel 08-742 43 00.

Du kan också nå oss via 1177.se, Vårdguidens e-tjänster

När vårdcentralen är stängd

Kontakta Husläkarjouren Söder

Öppettider:

Helgfria vardagar kl. 17-22

Helger och röda dagar kl. 8-22.

Telefontid:

Helgfria vardagar kl. 16.30-22.

Helger och röda dagar kl. 8-22

Telefon: 08-123 398 00

Viktig information om receptförskrivning

Som ett led i att öka patientsäkerheten har vi förbättrat rutinen hur man förnyar sina recept. Vi har sett att risken är stor att många patienter kan få sina recept förnyade år efter år utan att träffa läkare eller sjuksköterska. Detta är såklart inte bra eftersom alla läkemedel har biverkningar och kanske påverkar dig annorlunda i år mot hur det påverkade dig förra året. Detta gäller alla läkemedel och alla patienter. även läkemedel du tycker är ofarlig har biverkningar. Om du måste förnya ett läkemedel skall du vanligtvis träffa läkare minst en gång per år. Vissa sjukdomar och vissa läkemedel kräver tätare kontroller. För att vi inte skall tappa bort någon patient och göra vården lika för alla så måste du träffa en sjuksköterska om det var länge sedan du träffade en läkare innan du får förnyat recept. Sjuksköterskan kommer då ta ett antal olika prover såsom blodtryck, vikt och längd som är viktig kunskap när läkaren sedan förnyar ditt recept. Sedan skall du bokas in på ett besök till läkare så att du får en läkarkontakt minst en gång per år för att säkerställa att det är rätt läkemedel och dos just för dig. När det gäller narkotikaklassade läkemedel gäller andra regler.

Fråga gärna vår personal om dessa regler för receptförskrivning. 

Behöver du rehabilitering, kostråd eller hjälpmedel?

På samma adress i anslutning till oss kan du träffa våra kunniga arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter och sjukgymnaster på Aleris Rehab, tel 08-409 150 90.


Back to top