Aleris Röntgen

Aleris Röntgen driver moderna röntgenavdelningar på ett flertal platser i landet. Vi vill hålla en hög servicenivå med korta väntetider och snabba svar. Vår målsättning är att erbjuda tid till samtliga undersökningar inom 1 vecka.

Vi erbjuder undersökningar med datortomografi, konventionell röntgen, magnetkamera - både tunnelformad och öppen modell för den som har svårt att vistas i trånga utrymmen,  ultraljud bentäthetsmätning och mammografi. Information om vad vi utför på respektive röntgenavdelning hittar du på röntgenavdelningarnas informationssidor.

Vi har kvällsöppet för bokade magnetkameraundersökningar

Remiss behövs

För samtliga undersökningar behövs remiss. Remiss får du till exempel av din husläkare.

Drop-in

Vi har drop-in för skelett- och lungröntgen, det innebär att du inte behöver boka tid. Undersökningen tar bara ett par minuter, men du kan behöva reservera lite längre tid för hela besöket. Övriga undersökningar bokar du tid för.

Boka tid

För att du snabbt och smidigt ska få tid för undersökning ber vi dig att skicka eller faxa remissen till oss. Du får en kallelse per post inom några dagar. Ibland skickar din läkare remissen direkt till oss – då får du automatiskt en kallelse.

Svar på undersökningen

Svaret på undersökningen får du av din läkare (den läkare som har skrivit remissen). Din läkare har i regel undersökningssvaret inom 1 vecka från undersökningstillfället.

Att komma till oss

Vi har avtal med Stockholms läns landsting  (SLL) och landstingets patientavgifter och frikort gäller vid våra röntgenavdelningar i Stockholm. På Aleris Röntgen Sophiahemmet utför vi även mammografi (klinisk och hälsoundersökning) på uppdrag av Karolinska Universitetssjukhuset.

Du som bor utanför Stockholm är också välkommen till oss, men förutsättningarna är olika inom landstingen, ibland kan vi behöva en betalningsförbindelse från ditt hemlandsting. Om du har en remiss för röntgenundersökning och vill komma till oss, ta kontakt med ditt hemlandsting för information om vad som gäller för just ditt landsting, eller kontakta oss så hjälper vi dig. Läs mer om våra avtal här.

Välkommen till oss!

Följ med till Aleris Röntgen - se vår film (1.59 minuter)

Våra radiologer

Till toppen av sidan