Skip to Content

Specialistvård Ögon

Ögat är ett unikt organ som med sina många nervtrådar överför signaler till hjärnan för att tolkas och bli till bilder som vi sedan upplever. Liksom många andra delar i kroppen påverkas ögat med åldern och dessa förändringar kan leda till synförändringar.

Med dagens sofistikerade behandlingsmetoder kan många ögonproblem behandlas, säkert och smärtfritt.

På Aleris ögonmottagningar arbetar ögonspecialister med att bedöma och behandla många olika slags ögonbesvär. Till oss kan du komma med bland annat blödning i ögat, akut bindhinneinflammation, glaskroppsavlossning, grå starr och grön starr. Vissa av våra mottagningar erbjuder vård för dig med privat sjukvårdsförsäkring och de flesta tar emot dig som betalar vården helt privat. Läs mer på respektive mottagning.

Välkommen att kontakta oss.

Specialistvård Ögon
Gråstarr

Gråstarr

Katarakt

Gråstarrsoperationen är den vanligaste operationen i Sverige och det utförs årligen närmare 100 000 operationer. Den operationsmetod som används vid grå starr kallas fako och är både säker och väl beprövad.

Läs mer >

RLE medfinansiering av speciallinser

Medfinansiering av speciallinser

Ögonmottagning Europakliniken, Aleris Specialistvård Sabbatsberg.

Som patient har du möjlighet att välja om du vill betala mellanskillnaden för att få en speciallins, som gör att du slipper glasögon, efter din gråstarroperation.

Läs mer
Få hjälp med dina torra ögon

Få hjälp med dina torra ögon

Orsak och behandling

Aleris ögonmottagningar erbjuder kvalificerad diagnostik och behandling av patienter med torra ögon. Bild: SantenPharma AB.

Läs mer >

Laserbehandling mot högt ögontryck

Laserbehandling mot högt ögontryck

SLT - Selective Laser Trabeculoplasty

SLT är en laserbehandling av det så kallade trabekelverket. Trabekelverket är ett dräneringssystem för kammarvätskan i ögat.

Läs mer >

Synfel

Synfel

Beskrivning av olika synfel

Att ha ett synfel innebär att du ser dåligt på nära eller långt håll eller både och. Synfel kan korrigeras på olika sätt exempelvis med glasögon eller kontaktlinser.

Läs mer >


Back to top