Skip to Content

Aleris Specialistvård Ängelholms Sjukhus

På Aleris Specialistvård Ängelholms Sjukhus erbjuder vi kvalificerad ortopedisk behandling för dig med skador och besvär i rörelseorganen. Vi behandlar och utreder de flesta typer av ortopediska problem så som ryggskott, diskbråck, ischias, knäartros, spinal stenos, nackspärr, karpaltunnelsyndrom, hälsporre, hallux valgus, tennisarmbåge och löparknä.

Utökad verksamhet i toppmoderna lokaler 

Nya Aleris Specialistvård Ängelholms sjukhus har utökat verksamheten och innehåller två nya toppmoderna operationssalar godkända för implantatkirurgi samt en sal för mindre kirurgi som kan göras i lokalbedövning. Operationssalarna har kompletterats med en helt ny vårdavdelning för tio inneliggande patienter samt en öppenvårdsmottagning där man kan ha upp till sex läkarmottagningar per dag samt sjukgymnastmottagning och sjuksköterskemottagning.

Väntar du på ortopedbedömning eller operation på något av Skånes sjukhus?

I Sverige har vi en nationell vårdgaranti som innebär att om du väntar på specialistbedömning (t ex ortopedbedömning) ska du maximalt vänta i 90 dagar.

Om du väntar på ortopedbedömning eller operation hos en ortoped på något av Skånes sjukhus och har fått besked om att de inte kan hjälpa dig inom vårdgarantins 90 dagar så kan du vända dig till vardgaranti.skane@skane.se eller till den klinik där du väntar på tid. Du kan då få hjälp att skicka din remiss och övriga journalhandlingar till oss på Aleris Specialistvård Ängelholms sjukhus.

Önskar du mer information om hur du kan bli patient hos oss kontakta asa.ahlberg@aleris.se eller tfn 0431-37 17 26.

Observera att du inte ska behöva vänta i 90 dagar på att få ett besked om när du ska få din mottagnings- eller operationstid. Beskedet om när du ska få hjälp kan du begära redan inom ett par veckor efter att sjukhuset tagit emot din remiss.

Väntetider

Vi har för närvarande en väntetid på 2-6 veckor för nybesök respektive operation.

Erfarna ortopeder

Våra ortopeder har lång erfarenhet av att utreda och behandla kvalificerade ortopediska skador och besvär i rörelseorganen. Vi har mottagningsverksamhet och utför såväl dagkirurgiska ingrepp som operationer som kräver övernattning på vår vårdavdelning.

På Aleris ortopedmottagning i Ängelholm utför vi operationer inom följande områden: 

  • artroskopisk kirurgi inom knä, fot och axel
  • axelkirurgi  
  • framfotskirurgi
  • handkirurgi 
  • idrottsortopedi - här bedöms skador på såväl elitidrottsmän som vardagsmotionärer
  • ledproteskirurgi 
  • ryggkirurgi inklusive bäcken

Hur kommer man till oss?

Vi har vårdgarantiavtal med Region Skåne samt tar även emot privatbetalande patienter. Ring oss på tfn 0431-37 17 00 så berättar vi mer. Även patienter med privat sjukvårdsförsäkring är välkomna, vi har avtal med de flesta försäkringsbolag i landet. 

Boka av

Avbokning av inbokat besök måste ske senast 24 timmar före avtalad tid. Om du uteblir från besöket utan att ha avbokat i tid blir du debiterad. För av- och ombokningar så ringer du våra sekreterare på tfn 0431-37 17 00, mån-tors kl 13-14. Har du en privat sjukvårdsförsäkring bokar du om/av via försäkringsbolaget.  

Välkommen att kontakta oss.


Herbert Franzen

Överläkare och ortopedspecialist

Aleris Specialistvård Ängelholms Sjukhus

Håkan Dettmar

Överläkare och ortopedspecialist

Aleris Specialistvård Ängelholms Sjukhus

Jenny Adnervik

Överläkare och ortopedspecialist

Aleris Specialistvård Ängelholms Sjukhus

Sofia Bergh-Lundgren

Sjukgymnast

Aleris Specialistvård Ängelholms Sjukhus

Mårten Laurén

Överläkare och ortopedspecialist

Aleris Specialistvård Ängelholms Sjukhus
Aleris Specialistvård Malmö Arena

Bengt Sturesson

Överläkare och ortopedspecialist

Aleris Specialistvård Ängelholms Sjukhus


Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Back to top