Skip to Content

Från smärta i leder och muskler – till fungerande vardag

Höftprotes

Artros i höftleden är relativt vanligt när man blir äldre. Symtomen är stelhet och smärta. Om besvären påverkar livskvaliteten mycket kan en operation med konstgjord höftled (höftprotes) bli aktuell.

Diskbråck

Vid diskbråck uppstår smärtor i ländryggen hastigt eller gradvis, ofta med ökande smärtutstrålning i ett ben. De flesta diskbråck försvinner inom 2–6 månader, men ibland tar det längre tid.

Fysioterapi och rehabilitering

När man har ont kan det vara svårt att veta hur man ska ta hand om sin kropp och kanske framför allt hur man ska komma vidare. Våra fysioterapeuter har gedigen erfarenhet och vet hur de kan hjälpa dig att lindra och behandla smärtan, men också ge träningsråd som hjälper dig hitta en vardag med mindre besvär. För att kunna ge allra bästa vårdkvalitet erbjuder vi en fysioterapeutisk behandling som sker i nära samarbete med våra ortopeder och handkirurger. Våra fysioterapeuter hjälper dig med behandling innan operationen blir aktuell, men också med rehabilitering som anpassas efter operationen och dina förutsättningar.

Hitta till vår mottagning

Adress

Aleris Ortopedi Renmarkstorget

Renmarkstorget 12 C
903 26 Umeå

Öppettider

Måndag-onsdag 8.00-16.00
Torsdag 8.00-20.00
Fredag 8.00-15.00

Telefon

090-140490

Telefontider

Se ordinarie öppettider.

Övrig information

Vi ligger vid Renmarkstorget centralt i Umeå. Det är nära avstånd till bussarna på Vasaplan och Umeå Busstation samt tågen vid Umeå centralstation.

Om mottagningen

På Renmarkstorget mitt i centrala Umeå hittar du vår mottagning som öppnade 2018 och idag är arbetsplats för en mängd skickliga och erfarna specialister. Idag tar vi emot patienter från Västerbotten, Västernorrland, Jämtland, Norrbotten och Finland. Vi försöker alltid anpassa oss efter patientens behov och kan till exempel samordna mottagningsbesöket med andra undersökningar och provtagningar, framför allt för de som behöver resa långt. Ett besök hos oss ska vara en positiv upplevelse. Du ska känna dig trygg och väl omhändertagen från första kontakten till avslutad behandling och vi strävar alltid efter att samma läkare ska följa dig genom hela behandlingen.

Verksamhetschef

Petra Helleday

Om sidan

Senast uppdaterad: 2023-03-06
Ansvarig: Petra Helleday

Skicka aldrig personuppgifter över
e-post. Vi kan inte svara dig då.

Synpunkter på webben?
webbredaktion@aleris.se

Back to top