Patientinformation allmänkirurgi Nacka sjukhus

Den verksamhet inom allmänkirurgi som Aleris bedriver på Nacka sjukhus kommer att upphöra från och med den 1 december 2018, med anledning av att det saknas fortsatt avtal med SLL, Stockholms läns landsting.

Verksamheterna som omfattas är exempelvis operationer av hudförändringar, hemorrojder, bölder, sjukdomar i gallvägar och godartade bröstknölar. Även olika former av bråck, ljumskbråck och navelbråck som har genomförts på den allmänkirurgiska avdelningen.

  • Patienter som har fått remiss från sin husläkare och är inplanerade på nybesök kommer att återremitteras till primärvården för nytt besked om vårdgivare.
  • Patienter som har inplanerade operationer kommer att tas över av GHP Stockholm Gastro Center och bli kontaktade av dem.
  • Patienter som har genomgått operation och väntar på återbesök kommer att få nytt besked inom kort.

Den verksamhet som berörs gäller endast allmänkirurgi och således inte all kirurgi hos Aleris på Nacka sjukhus. All ortopedverksamhet som knä-, rygg-, fot- och handkirurgi kvarstår liksom resten av Aleris specialistvård på Nacka sjukhus.

Bakgrunden till förändringen är en upphandling inom SLL, Stockholms läns landsting som Aleris vann men som överklagades och sedan ledde till att ett nytt vårdavtal inte undertecknades i tid.

För mer information:

Här hittar du kontaktuppgifter till 

Aleris Allmänkirurgi
GHP Kirurgkliniken

Till toppen av sidan