Skip to Content

Vårdavdelning 21

Välkommen till vårdavdelning 21 på Aleris Specialistvård Nacka. Här vårdas patienter som genomgått olika kirurgiska och ortopediska operationer.

Vårdtiden varierar mellan 1–3 dygn beroende på typ av operation samt det aktuella medicinska tillståndet. Till avdelningen kommer du antingen direkt efter din operation, eller också skrivs du in på avdelningen först och förbereds där inför din operation. Vad som gäller för dig framgår av din kallelse. Hos oss delar kvinnor och män sal.

Erfaren personal

Här arbetar erfarna undersköterskor och sjuksköterskor. Innan du skrivs ut får du träffa kirurgen som opererat dig.

Rehabilitering

Efter operationen är det viktigt att du kommer upp ur sängen så fort som möjligt och påbörjar rehabiliteringen. Det förbättrar läkningsförloppet och motverkar stelhet och smärta. Du får hjälp och instruktioner av sjukgymnast och vårdpersonal. Som ett led i din rehabilitering intar du dina måltider i matsalen. Använd egna kläder och tofflor, det gör att du mår bättre och det är trevligt för dina medpatienter.

Smärtlindring

Smärta är en personlig upplevelse som påverkas av en mängd faktorer. Därför är det svårt att jämföra sin egen smärta med någon annans, trots att man opererats för liknande problem. För att vi ska kunna ge så god vård och smärtlindring som möjligt, är det viktigt att du som patient är delaktig i din vård.

Telefon/dator

Det går bra att använda sin egen mobil på avdelningen, men tänk på att inte prata högt och länge samt att ha den på ljudlös nattetid för att inte störa dina medpatienter. TV finns i vårt dagrum. Wifi finns att tillgå, inloggningsuppgifter finns vid varje patientskåp.

Avdelningens rutiner

Frukost 7.30 - 8, serveras på rummet. Som regel träffar du läkaren på förmiddagen 7.30-9.

Övriga måltider serveras i matsalen.
Lunch ca 12
Middag ca 17
Kaffe/te finns i en kaffeautomat i korridoren, det går bra att ta när som helst.

Besök

Vi har inga besökstider på avdelningen. Vill man ta emot besök kan detta göras utanför avdelningen eller i kafeterian vid huvudentrén.


Vi vill bli bättre

Vi arbetar ständigt med att förbättra oss. För oss är god kvalitét och ett gott bemötande det viktigaste vi kan erbjuda, därför tar vi tacksamt emot dina synpunkter om vistelsen hos oss. I samband med din vårdtid får du ett kvalitétsuppföljningsformulär som vi är tacksamma om du fyller i ca fyra veckor efter din operation. Det går också bra att skicka dina synpunkter i ett separat brev.


Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Back to top