Aleris Baldersro Plaza - äldreboende i Haninge, Stockholm

 • Vår inriktning

  Aktiviteter

  Våra aktiviteter utgår från dig som bor här och plazat - det större allmänrummet - ger möjligheter till social samvaro med anhöriga eller andra som bor på Aleris Baldersro Plaza. 


 • Boendet

  Boendet

  Vårt äldreboende har 54 stora, fräscha lägenheter på 32 kvadratmeter. Här möjliggör vi möten mellan generationerna då det finns en förskola på bottenvången av vårt hus.

 • Social samvaro

  Tillsammans gör vi aktiviteter, samtalar, fikar och äter. Allt efter den boendes egna önskan.

 • Vår inriktning

  Korttidsboende

  Här finns två enheter med korttidsboenden. Vi har ett avtal med Haninge komun gällande dessa 18 platser. Läs mer!

Aleris Baldersro Plaza är ett äldreboende, byggt 2013, med 54 lägenheter som drivs i egen regi av Aleris. Här skapar vi en trivsam tillvaro med aktiviteter för kropp och sinne. Vår personal har mångkulturell bakgrund och en av våra enheter har finsk inriktning.

Vi arbetar med aktiviteter som gör gott för både kropp och sinne. Exempelvis spelar vi boule och bingo, har sittgymnastik, frågespel och har sångstund. Vi utgår ifrån de boendes önskemål och uppdaterar aktivitetsutbudet utifrån efterfrågan. Varje år har vi en uppskattad julmarknad för boende och anhöriga.

Finsk inriktning

En av våra sex enheter har finsk inriktning. Personalen på denna enhet är tvåspråkig,  alla medarbetare talar både svenska och finska. Varje jul har vi finskt julbord som vi njuter av tillsammans.

Multikulturell personalgrupp

Förutom svenska och finska har vi en mångkulturell arbetsgrupp. Hos oss finns medarbetare som talar holländska, jugoslaviska, persiska, serbiska, somaliska, spanska, thailändska och turkiska.  

Hälso- och sjukvårdspersonal

På Aleris Baldersro Plaza finns det alltid en sjuksköterska i tjänst, dygnet runt. Nattetid  tillhöra sjuksköterskan ett mobilt team. En dag i veckan har vi läkare på plats. Läkaren finns även tillgänglig på telefon vid behov.

I vår personalgrupp finns även en sjukgymnast och en arbetsterapeut som gör sitt bästa för att hålla de boende aktiva och pigga.

Vårt plaza

Verksamheten är uppbyggd runt ett så kallat plaza. Ett gemensamhetsrum där boende , personal och anhöriga möts från alla våra enheter. Här är en trivsam miljö för både skratt och personliga samtal. I plaza har vi gemensamma aktiviteter, sociala möten eller sitter enskilt i lugn och ro.

Aleris äldreboenden är ISO-certifierade och har kvalitetsdeklaration. Läs mer om detta här.

Hos oss finns wifi.

Verksamhetschef

Foto på Maria Persson som är Verksamhetschef på Aleris Baldersro PlazaMaria Persson är verksamhetschef på Aleris Baldersro Plaza i Handen, Stockholm.

Till toppen av sidan