Skip to Content

Aleris Röntgen Skärholmen

Fr o m den 2 februari driver Aleris röntgenenheten i Läkarhuset i Skärholmens centrum. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder en hög tillgänglighet och god service. Vi erbjuder datortomografi, konventionell röntgen (t ex skelett- och lungröntgen), magnetkameraundersökningar samt ultraljud.E-Tjänster

Logga in för säker kontakt via 1177 Vårdguiden.
+ SE FLER E-TJÄNSTER

Aleris Röntgen Skärholmen ligger i Läkarhuset i Skärholmens centrum med bra kommunikationer nära till tunnelbanan och gratis parkering i anslutning till avdelningen.

Obs! 

Slätröntgen av fötter stående
För närvarande kan vi inte utföra undersökningar av fötter stående och hänvisar denna undersökning till Aleris Röntgen Farsta och Rosenlund

Installation av ny datortomograf
Under 30/4-7/6 installerar vi en ny datortomograf på Aleris Röntgen Skärholmen. Under installationstiden kommer vi att utföra datortomografi-undersökningarna på Aleris Röntgen i Farsta. Remisser skickas som vanligt till oss på Aleris Röntgen Skärholmen.
För dig som remittent finns mer information här >>

Drop-in

Vi har drop-in för skelett- och lungröntgen. Det innebär att du inte behöver boka tid för dessa undersökningar. När din läkare har skickat remissen till oss är du välkommen till oss under vår drop-in tid. Undersökningen tar bara ett par minuter, men du kan behöva reservera lite längre tid för hela besöket.

Remiss behövs

Remiss behövs för samtliga undersökningar. Den får du till exempel av din husläkare eller av annan läkare.

Tidbokning behövs för vissa undersökningar

Har du en remiss för datortomografi, magnetkamera eller ultraljud? Skicka eller faxa den till oss så får du en kallelse inom ett par dagar. Ibland skickar läkaren remissen direkt till oss – då får du automatiskt en kallelse.

Svar på undersökningen

Svaret på undersökningen får du av din läkare (den läkare som har skrivit remissen), som i regel får undersökningssvaret inom 2-4 arbetsdagar från undersökningstillfället.

Avtal med Stockholms läns landsting

Vi har avtal med Stockholms läns landsting och landstingets patientavgift/frikort gäller. Du kan betala besöket med kort eller få en faktura.
Bor du utanför Stockholm är du också välkommen till oss men förutsättningarna är olika inom landstingen. Ibland kan vi behöva en betalningsförbindelse från ditt hemlandsting. Har du en remiss för röntgenundersökning och vill komma till oss, ta kontakt med ditt hemlandsting för information om vad som gäller för just ditt landsting eller kontakta oss så hjälper vi dig.


Obs! För ombokning och avbokning var vänlig kontakta oss på telefon 08-123 194 50. 

 

Välkommen!


Patientinformation

Patientinformation

Aleris Röntgen

Här hittar du information om remisser, avgifter, sjukförsäkring och hur du kontaktar de ansvariga för denna verksamhet. Du kan även läsa mer om hur du lämnar synpunkter samt läsa om vårt kvalitets- och miljöarbete.

Patientinformation >

LÄS MER
Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >


Karianne Flemming Jones

Bitr. Verksamhetschef

Aleris Röntgen Stockholm,
Enhetschef Aleris Röntgen Sabbatsberg

Klas-Göran Gravander

Radiolog och medicinskt ansvarig

Aleris Röntgen i Stockholm

Lars Ahlander

Affärsområdeschef

Aleris Röntgen

Annika Stalebrant

Marknadschef

Aleris Röntgen, Aleris Fysiologlab och Aleris Medilab

Hassan Safaei

Inköpschef

Aleris Röntgen samt T.f områdeschef Aleris Röntgen Handen och Rosenlund

Back to top