Aleris Vårdcentral Tyresö

Aleris Vårdcentral Tyresö erbjuder dig och hela din familj sjukvård av genomgående hög kvalitet, personligt engagemang och god service. Här finns en samlad verksamhet med husläkare, distriktssköterska, barnavårdscentral, arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, sjukgymnast, kurator och diabetesmottagning. Välkommen!

TBE Fästingvaccin

Nu är fästingsäsongen här. Se till att ha ett fullgott skydd mot TBE genom att följa vaccinationsprogrammet.

Vi hjälper dig med vaccination,, onsdagar kl. 15-16 fram till 21/6.

Pris: Vuxen 330 kr, barn 300 kr

Hur du når oss

Växeln är öppen mån-fre kl 8-17, tel 08-742 43 00.

Du kan också nå oss via 1177.se, Vårdguidens e-tjänster

När vårdcentralen är stängd

När vårdcentralen är stängd kontaktar du 

Jourmottagning Nacka Närakut (ring före besök)

Tel: 08- 601 53 53

Telefontid: Alla dagar 8-22

Viktig information om receptförskrivning

Som ett led i att öka patientsäkerheten har vi förbättrat rutinen hur man förnyar sina recept. Vi har sett att risken är stor att många patienter kan få sina recept förnyade år efter år utan att träffa läkare eller sjuksköterska. Detta är såklart inte bra eftersom alla läkemedel har biverkningar och kanske påverkar dig annorlunda i år mot hur det påverkade dig förra året. Detta gäller alla läkemedel och alla patienter. även läkemedel du tycker är ofarlig har biverkningar. Om du måste förnya ett läkemedel skall du vanligtvis träffa läkare minst en gång per år. Vissa sjukdomar och vissa läkemedel kräver tätare kontroller. För att vi inte skall tappa bort någon patient och göra vården lika för alla så måste du träffa en sjuksköterska om det var länge sedan du träffade en läkare innan du får förnyat recept. Sjuksköterskan kommer då ta ett antal olika prover såsom blodtryck, vikt och längd som är viktig kunskap när läkaren sedan förnyar ditt recept. Sedan skall du bokas in på ett besök till läkare så att du får en läkarkontakt minst en gång per år för att säkerställa att det är rätt läkemedel och dos just för dig. När det gäller narkotikaklassade läkemedel gäller andra regler.

Fråga gärna vår personal om dessa regler för receptförskrivning. 

Behöver du rehabilitering, kostråd eller hjälpmedel?

På samma adress i anslutning till oss kan du träffa våra kunniga arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter och sjukgymnaster på Aleris Rehab, tel 08-409 150 90.

Till toppen av sidan